Bella Hadid: 5 stvari koje niste znali o prelijepoj manekenki
Bella Hadid: 5 stvari koje niste znali o prelijepoj manekenki

Ne morate biti poklonik piste da biste primijetili da je Bella Hadid postala sila s kojom se treba računati. Dvadesetogodišnja sestra Gigi Hadid u potpunosti je izašla iz sestrine senke, sa pojavljivanjima na modnim revijama visokog profila, naslovnicama časopisa i brojnim štampanim kampanjama za njom. Ali određena sklonost publicitetu ne znači da je ona otvorena knjiga: Evo pet stvari koje vjerovatno niste znali o Belli Hadid.

Bella Hadid: stvari koje niste znali o njoj

1. Bella Hadid je počela jahati konje “otkad je mogla hodati” i razvila se u uspješnog konjanika. „Znate kako svaki model kaže: „Ja radim jogu?“ Pa, smatram da konji imaju isti efekat“, rekla je jednom prilikom. Hadid je 2015. otkrila da je čak trenirala i za Olimpijske igre 2016. Njena majka, bivša zvijezda Pravih domaćica s Beverly Hillsa, Yolanda Foster, objasnila je u objavi na blogu iz januara 2016. da su konjičke ambicije njene kćerke obuzdane time što je dobila lajmsku bolest. (Njena majka i brat, Anvar, takođe je imaju.) „Ona je otporna i fokusirana na novi pravac“, napisao je Foster. “Stvorila je ime u manekenskoj industriji dok se svakodnevno bori sa simptomima hronične Lajme.”

2. Prije nego što je krenula stopama svoje sestre do modne piste, Hadid se preselila u New York kako bi stekla diplomu fotografije. Iako je navodno bila zainteresovana za ovu temu od detinjstva, trebalo joj je vremena da se prilagodi da bude ispred kamere. „Nije bilo jednog trenutka u mom životu kada sam bila kao, ‘Želim da budem model!’ To je više bila Gigina stvar,” rekla je Bela Hadid za Teen Vogue 2014. „Više volim da sam ispred kamere. i više. Iskustvo iza toga naučilo me je o osvjetljenju i uglovima, kako se kretati i šta izgleda dobro, a šta ne.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

3. Bella Hadid je ofarbala svoju prirodno plavu kosu u smeđu kako bi se razlikovala od svoje starije sestre. „Samo imam mračniju ličnost. A moja sestra je plavuša, a ja brineta, to je dobra razdvojenost – rekla je. „Stavila sam plavu periku i mislim da bi bilo zabavno da se vratim, ali sam zadovoljna svojom kosom. Plavuše su tako anđeoske. Moja sestra može da se izvuče sa bilo čime.”

4. Kako kaže manekenka, najčešće je porede sa još jednim poznatim licem: Dženifer Lorens. („Više puta dnevno“, kaže Hadid.) Na kraju su se našli licem u lice na Met Gala 2015. godine. „Ne znam ni da li ona to zna. Kunem se da smo uspostavili kontakt očima”, rekla je Hadid. „Morala sam da se rukujem sa njom dok smo ušli, i rekla sam: ‘Ovo je tako čudno.’ Ne znam da li je uradila dupli udarac ili šta već, ali desilo se.”

5. Bella Hadid ne smatra da je njen vrlo javni raskid sa The Weeknda prvi veliki raskid. Dok se borila s lajmskom bolešću, 16-godišnja Bella Hadid je donijela tešku odluku da se rastane od onoga koga je smatrala svojom prvom pravom ljubavi: konja po imenu Lego. “Rotirala sam između nekoliko konja koji su mogli skočiti više ili bilo šta drugo. Ali Lego je bio moj glavni, moja ride or die”, otkrila je Hadid u intervjuu ovog februara.

“Kada sam morala da ga prodam, bilo je to kao raskid! Bio sam zaista traumatizirana.” Hadid je nastavila: „Možete pitati svakog konjanika: Razvijate ludu, emocionalnu vezu s ovom životinjom. Kada jašete konja, oni imaju potpunu kontrolu nad vama i mogu vas bukvalno ubiti u sekundi, tako da gradite povjerenje s njima.” Nakon te vrste traume, raskol spreman za tabloide je ništa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime