Kada se radi o ljubavi i ostalim nečistim silama, nekada i najveće ljubavi i zaljubljenosti ne izdrže test vremena, a ponekad se uspiju transformisati u nešto drugo. U nastavku teksta pročitajte koji su to najcool celebrity parovi nakon veze uspjeli da ostanu prijatelji.

Kourtney Kardashian i Scott Disick

Kourtney Kardashian i Scott Disick

Dugo godina su Kourtney i Scott imali veoma turbulentnu celebrity vezu koja je uključivala i probleme s nevjerstvom, kao i Scott-ov problem sa ovisnostima, da bi prije pet godina prekinuli vezu zbog navodne prevare, no kažu da su ostali jako dobri prijatelji. Šuška se, međutim, da njihov odnos često prelazi granice prijateljstva, te da su intimniji nego što bi zapravo prijatelji trebali biti, ali službene su informacije da je prekid konačan.

Zajedno su uključeni u odgoj njihove troje djece, praznike provode zajedno i idu na odmore, a Kourtney je čak putovala na Cabo sa Scottom i tadašnjom njegovom djevojkom Sofijom Richie, što je prilično zapanjujuće. Njihove celebrity veze su u međuvremenu pukle, a obožavatelji nagađaju da bi njih dvoje ponovo mogli završiti zajedno.

Jennifer Lopez i Marc Anthony

Jennifer Lopez i Marc Anthony

Marc i Jennifer su se još davne 2014. godine razveli, nakon braka od deset godina i dvoje djece kao plod tog braka. Jennifer je uskočila u brak sa Marcom veoma brzo nakon veze sa Ben Affleckom, te je kasnije izjavila da je Marc ušao u njen život samo tri dana nakon što je trebala biti ispred oltara sa drugim muškarcem.

Dva neuspješna braka i zaruke koje su iza nje bile tada učinile su je razočaranom, ali željela je da vjeruje da je to to i da je Marc osoba za nju. Njoj je trebalo vremena da preboli raspad ovog braka, ostala je u dobrim odnosima s bivšim mužem i ocem njihove djece. Ono što je zanimljivo jeste da njih dvoje zajedno rade na stvaranju muzike, te da su nastupali zajedno poslije razvoda.

Cameron Diaz i Justin Timberlake

celebrity
Cameron Diaz i Justin Timberlake

Cameron i Justin možda nemaju toliko grandioznu priču kao ostali parovi na ovom spisku, ali su ipak svojevremeno bili veoma hot celebrity par, uz činjenicu da je Cameron osam godina starija od Justina što nije moglo proći bez mrmoljenja javnisti. Prije braka u kojeg su uplovili, oboje su bili neskloni posvećenim vezama, a brak ih je pratio svađama, izljevima ljubomore, što je rezultiralo razvodom. Nakon braka kako tvrde ostali su prijatelji, te su čak više puta sarađivali na snimanju filmova.

Emma Stone i Andrew Garfield

Emma Stone i Andrew Garfield

Celebrity par Emma i Andrew su svoju dugogodišnju vezu navodno prekinuli zbog nepormirljivih rasporeda, ali ostali su u bliskim odnosima i podržavaju se međusobno u svakoj prilici. Postojali su neki tračevi koji su govorili da je Garfield željeo da osnuje porodicu, a Emma u tom trenutku nije imala takve planove, ali čak i nakon što su raskinuli nastavili su se viđati i voljeti. U međuvremenu se Emma udala za komičara Davea McCaryja.

Gwyneth Paltrow i Chris Martin

celebrity
Gwyneth Paltrow i Chris Martin

 Gvyneth je od svog razvoda napravila jednu prosvijetljenu filozofiju. Ona je pisala o svom razvodu u svom newsletter-u, te je Paltrow kazala da je spoznaja da je njen brak gotov njoj dolepršala na toskanskoj plaži, te joj trajno zasjela u kosti.

Potrudili su se da poprave stvari prije nego se odluče za razvod, odnosno svjesno odparivanje. Gwyneth je pričala o tome da je potrebno da se otpusti bijes i fokusira na ljubav koju osjetiš prema osobi s kojom si bio.  „Znam da je moj bivši muž suđen da bude otac mojoj djeci, a moj je sadašnji muž osoba s kojom ću dočekati duboku starost.“

Jennifer Garner i Ben Affleck

celebrity
Jennifer Garner i Ben Affleck

Možda je javnost zaboravila, ali Jennifer i Ben su bili zajedno dugih deset godina. Upoznali su se na snimanju filma Pearl Harbour, a ponovo su surađivali kroz neko vrijeme na snimanju filma Daredevil, i Affleck je izjavio da su se upravo tad zaljubili jedno u drugo, iako je on tada bio s J.Lo, koju je i zaručio nekoliko mjeseci poslije. Kroz par godina Jennifer se razvela od Scotta Foleyja, a zaruke Bena i J.Lo su propale pa su njih dvoje konačno mogli izlaziti. Ubrzo nakon toga su se zaručili, oženili i dobili troje djece.

Nakon nekih desetak godina, njihov brak je bio u turbulentnoj fazi kada su se pojavile priče da je Ben otišao sa dadiljom u Las Vegas. Ubrzo nakon toga su se razišli, a Jennifer je kasnije izjavila da su bili razdvojeni odranije već neko vrijeme.

Affleck je u to vrijeme patio od teške zavisnosti od alkohola, i na savjet i insistiranje Jennifer on je potražio stručnu pomoć, te su na taj način njih dvoje i dalje ostali bliski iako su razvedeni. Ben je poznat po tome što uvijek priča lijepo za svoje bivše partnerice, a prošle godine je izjavio da je ovaj razvod najgore što mu se desilo u životu.

Mindy Kaling i B.J. Novak

celebrity
Mindy Kaling i B.J. Novak

U pitanju je celebrity par koji je radio zajedno na snimanju serije The Office, koji su u to vrijeme imali veoma turbulentan odnos. Na pitanje da li ste dejtali, B.J. je odgovorio da “nikada nisu dejtali ali nikada nisu niti ne dejtali”. Kaću da su vremenom postali iskreni prijatelji i da su i dalje veoma bliski, te da imaju probleme u novim vezama jer su njihovi novi partneri uvijek skeptični u vezi njihove bliskosti.

Reese Witherspoon i Ryan Phillippe

celebrity
Reese Witherspoon i Ryan Phillippe

Svi se slažu da su oni jedan od najslađih celebrity parova ikada. Upoznali su se na Reese-inom 21. rođendanu, a ona je kasnije izjavila da je nakon nekoliko pića prišla Ryanu i samouvjereno rekla “Mislim da si ti moj rođendanski poklon”. Kasnije joj je zbog toga bilo neugodno, ali Ryan je ovo laskalo i nije mu nimalo smetalo.

Kroz manje od godinu dana su se zaručili, a Reese je rodila neposredno pred vjenčanje a kroz koju godinu dobili su i drugo dijete. Ispočetka su bili veoma zaljubljeni, ali kasnije im se brak počeo raspadati, da bi 2006. objavili zvanično da se razvode. Nakon braka su ostali u dobrim odnosima, a osvrćući se na svoj brak oboje komentarišu kako su bili suviše mladi i eksponirani.

Jennifer Aniston i Brad Pitt

celebrity
Jennifer Aniston i Brad Pitt

Ovo je veoma dobro poznata priča, Jennifer i Brad su bili veoma popularan celebrity par svojevremeno. Svi znamo priču, njihova veza se raspala nakon što je Brad upoznao Angelinu, a iako je Jennifer dugo patila i osjećala se izdanom nakon razlaza, ipak su uspjeli da ostanu bliski prijatelji nakon nekog vremena. Njih dvoje su postali sumnjivo bliski nakon razvoda Brada i Angeline a li ništa više od toga se nije pričalo.

Više o celebrity svijetu čitajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime