Uprkos tome što se tokom godina kozmetika mijenjala, neka pravila ljepote su univerzalna i mogu se primjeniti i u današnjem vremenu. O tome je svojevremeno pričala filmska diva Audrey Hepburn.

Audre Hepburn ostala je izmešu ostalog upamćena po citatu “Prava ljepota žene vidi se u njenoj duši”, ali to nipošto ne znači da ova glumica nije vodila računa o svom izgledu. Redovno je posjećivala dermatologa, istog koji je uljepšavao i njene kolegice Grace Kelly, Marilyn Monroe i Avu Gardner, a Audrey mu je pripisivala polovicu zasluga za svoj dobar izgled, a drugu polovicu je objašnjavala genetikom. Prirodno je imala suhu kožu, te se trudila da ju održi vlažnom i hidratiranom, pa je zbog toga prva tajna njene ljepote upravo- hidratacija.

HIDRATACIJA

Svakako da je koristila razne kreme i ulja za hidrataciju izvana, ali najvažnija hidratacija joj je bila iznutra. Pila je puno vode, a to je i njen sin potvrdio u knjizi koju je napisao o Audrey i njenim navikama,  ‘Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen’.

ZDRAVA ISHRANA

Pored unosa tekućine, stručnjaci se slažu u jednom- da biste bili zdravi veoma je važno da se zdravo hranite. U Doručku kod Tiffanyja smo imali priliku da vidimo Audrey kako pije i puši cigarete, hrani se kroasanima, ali zapravo u stvarnom životu situacija je bila drastično drugačija. Bila je ljubitelj zdrave ishrane koja se bazirala na povrću. Vrlo malo mesa je jela, a bila je veliki ljubitelj krompira.

Audrey Hepburn

SVJEŽ ZRAK I DOVOLJNO SNA

Kao i Marilyn Monroe, tako je i Audrey Hepburn održavala svoju bijelu aristokratsku put izbjegavanjem sunca i korištenjem zaštitničkog faktora. Međutim, njega kože se odvija ne samo danju, nego i noću, pa je Audrey tako preferirala da ima kvalitetan i dug san u prostoriji sa dosta svježeg zraka.

NAGLAŠENE OČI

Ono što je crveni ruž za Marilyn, to je crni tuš za Audrey. Glavna zvijezda Doručka kod Tiffany-a ostala je upamćena po svom srnećem pogledu, sa gustim naglašenim trepavicama i sigurnim potezima tušem.Audrey Hepburn

Preferirala je da svoje lice uokviri gustim obrvama, koje su moderne i danas. Koristila je tamnosmeđu olovku za obrve da bi počešljane obrve dodatno naglasila.

ČIŠĆENJE LICA

Bez adekvatnog čišćenja ne može da se završi nijedna make-up rutina, a sama glumica je svojevremeno naglašavala da je skidanje filmske šminke ključan korak za njegu kože. Ona je u svoje vrijeme koristila sapun i vodu, no danas postoje različiti kozmetički preparati za čišćenje lica i kože koji su prilagođeni različitim tipoovima kože, te imaju funkciju da pored uklanjanja šminke takođe i njeguju kožu.

Više o celebrity svijetu čitajte ovdje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime