Detalji koji čine da vaš dom izgleda jeftino
Detalji koji čine da vaš dom izgleda jeftino

Sigurno nam je svima važno ostaviti dobar utisak na goste koji dođu u posjetu našeg doma, no pojedini detalji u istom mogli bi odavati utisak jeftino uređenog interijera, a sada je poznato i o kojim je od njih riječ.

Studentica arhitekture i dizajna Krishnan Rajaratnam sa Univerziteta Coventry na svom profilu na TikToku dijeli savjete za uređenje interijera, a sada je u jednom od videa otkrila i koji to detalji čine naš dom “jeftinim”.

Neki od njih su kratke zavjese, posteljina sa uzorcima te vidljiva LED svjetla.

Krishnan je savjetovala da svoj strop ne uređujete vidljivim LED trakama ukoliko želite stvoriti utisak moderne sobe.

Također, pažnju treba obratiti i da kablove televizije ili drugih uređaja ne ostavljate na vidnom mjestu. Kada se isti nalaze odmah ispod uređaja, soba će automatski izgledati neurednije, a gotovo je nemoguće da kablovi prođu nezapaženo. Tu su i umjetnički radovi, naročito slike, za koje Krishnan savjetuje da uložite, ako imate mogućnost, u radove većih dimenzija, umjesto onih manjih koje prostor na zidovima ne ispunjavaju dovoljno te isti izgleda nepotpuno.

Detalji koji čine da vaš dom izgleda jeftino

@interiorbykrish Things making your house look cheap ❌ #foryoupage #foryou #fyp #interiordesign #interiordesigner #homedecor #home #roomdecor ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Četvrti savjet, istovremeno vrlo jednostavan i svakodnevni, ali koji čini znatnu razliku je da se riješite zgužvane posteljine.

Kada namjestite krevet i “zategnete” posteljinu to će doprinijeti znatnoj razlici u izgledu vaše sobe.

Na kraju, Krishnan je savjetovala da iz vašeg doma izbacite zastarjele rasvjetne predmete, ali i previše kratke tepihe i zavjese – one koje ne dosežu do poda.

Biranjem dužih zavjesa, čak i onih koji ima mrvicu “viška” po podu ostavit ćete dojam veće visine zidova i prozora te će vaša soba odmah izgledati luksuznije.

Krishnan je savjetovala da u spavaćoj sobi ne koristite posteljinu s uzorkom, već onu jednobojnu, naročito u bijeloj boji koja je moderna i minimalistička opcija.

Prema njenom mišljenju, treba izbjegavati i tepihe previše malih dimenzija, ali i vješalice za kapute iznad vrata koje mogu učiniti da prostor izgleda neuredno, naročito ako su iste prepune kaputa i jakni.

Također, spomenula je i kako je vođenje računa o otvorenim policama neophodno za stvaranje urednog prostora.

Brojni su se složili kako su im ovi savjeti dobro došli, a sam video skupio je preko 3 miliona pregleda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime