Kada je riječ o horoskopskim znakovima, poznato je da svaki horoskopski ispoljava različite ukuse po pitanju raznih stvari, pa tako i za uređenje doma ukusi su različiti kod različitih horoskopskih znakova.

Za uređivanje svog životnog prostora, vatreni ovnovi imaju dosta ideja, a prije nego što se uopšte upuste u takav jedan poduhvat, trebali bi voditi računa o određenim stvarima, koje ćemo danas pomenuti.

Pa da krenemo…

uređenje

1.Ohrabrite se i rizikujte

Ovnovi su jedan značajan horoskopski znak koji vole značajnije promjene. Čak iako se u nekim slučajevima isplati igrati na sigurno, kada se radi o pitanju uređenja interijera nemojte da se bojite da rizikujete. Životne prostorije bi trebale da odražavaju vaš karakter, a sam dio tog karaktera jeste činjenica da se razlikujete od drugih, i da ste vješti u sprovođenju neobičnih ideja u jedan uspješan projekat.

2.Koncept otvorenog plana

Ovnovi inače ne vole restrikcije i osjećaj zarobljenosti, zato je kao za njih stvoren koncept otvorenog plana interijera. Inače noseće zidove nikad ne biste trebali dirati, ali uklonite neki pregradni zid i dobit ćete momentalno veći prostor otvorenog tipa.

uređenje

3.Budite ponosni na svoje uspjehe i pokažite ih

Postoje ljudi koji ne vole naročito da ističu svoje uspjehe, ali ponosni ovnovi nisu jedni od njih, i to je sasvim uredu jer vaša dostignuća ne biste trebali sakrivati. Odredite jedan kutak u vašem domu kojeg ćete namijeniti posebno samo za određene predmete koje predstavljaju vaša dostignuća, poput diploma ili recimo medalja. Zapravo sve ono zbog čega se osjećate ponosnim ili predstavlja uspomenu na ostvarenje nekog cilja trebalo bi se naći u ovom vašem kutku.

4.Kutak za kreativu

Nemojte da podcjenjujete svoju kreativnu stranu. Inače su ovnovi prepuni izvrsnih ideja i sve što im je potrebno je malo prostora u kojem će dobiti potrebni mir za njihovo razrađivanje. Ne mora vaša kreativna oaza uopšte da bude velika, sve što vam je zaista potrebno je stol i stolica, te određene sitnice koje će da ispunjavaju vaš kreativni kutak. Uređenje kreativnog kutka će umnogome ispoljavanju vaše kreativne strane.

uređenje

5.Slobodno prigrlite zamjenjive stvari

Ovnovi su specifični karakterom, pa su recimo osobe koje su ovnovi skloni ka tendenciji da im sve brzo dosadi, pod tim podrazumijevamo i životni prostor. Imaju potrebu stalno da nešto mijenjaju. Definitivno kada je riječ o zidovima, njih ne možete bojiti svaki mjesec, niti pločice možete mijenjati. Zbog toga opremite vaš dom stvarima koje možete mijenjati, zaigrajte se sa samoljepljivim tapetama, dekorativnim tepisima, možete da promijenite dekor na zidovima. Postoji mnogo opcija, a male promjene mogu osvježiti i razveseliti vas životni prostor.

6.Budite organizovani

Generalno ovnovi vole da imaju čvrst plan i da sve sistematiziraju. Inače u svom životnom prostoru vole red, vole stvari koje bi mogle biti multifunkcionalne. Na primjer, namještaj ili krevet koji ujedno ima prostor za pohranu stvari bi bio idealan za ovnove.

7.Zaigrajte se s crvenom bojom

Crvena boja je boja ovnova definitivno, ova boja predstavlja moć, energiju i motivaciju. Naravno niko vam ne govori da cijela kuća treba da bude u crvenom, ali definitivno probajte s određenim elementima u crvenoj boji, garantujemo da će vam se svidjet.

uređenje

8.Maksimalizam ispred minimalizma

Minimalizam kao način uređenja interijera već je dugo vremena hit, ali to ne znači da se i vi trebate podrediti ovom trendu. Slobodno izrazite svoju kreativnost i poigrajte se neobičnim i zabavnim dizajnom. Probajte kombinacije sa netipičnim komadima namještaja, unesite šarenilo u dom, ispoljite svoju kreativnost i definitivno ćete osmisliti neku zanimljivu kombinaciju. Uređenje svog doma podredite isključivo svom ličnom ukusu i preferencijama.

9.Nepotrebno izbacite

Osjećaj novog početka naročito preferiraju ovnovi, a baš takav osjećaj nam donosi veliko čišćenje i pospremanje. Prije nego započnete uređenje ili renoviranje, prvo iz doma izbacite sve nepotrebne stvari. Odredite dovoljno vremena za sebe kako biste procijenili šta vam treba a šta ne.

10.Opustite se

Ovnovi su karakteristični po tome što su puni energije i stalno su u pokretu, ali zaista ponekad treba na loptu stati i odmoriti se.

Mirisne svijeće odaberite da vas dodatno opuste, obezbijedite pogodna rasvjetna tijela s kojim možete “prigušiti” atmosferu i zaboraviti na sve probleme.

Za više savjeta o dizajniranju interijera vašeg doma, pravilnog odabira namještaja, ali i uređenju bašte i cvijeća čitajte ovdje.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime