Uskrs će ove godine definitivno proteći u skromnijem izdanju zbog pandemije koja je zavladala svijetom, ljudi će se manje okupljati, neće to biti kao do sad ali to ne znači da ne trebate poraditi na uređenju doma kao što je i običaj svake godine. Svoj dom možete lako i jednostavno urediti lijepim ukrasima i cvijetnim aranžmanima, a mi vam u nastavku članka donosimo ideje kako biste to mogli uraditi.

Dobra vijest je to da za izradu ovakvih aranžmana vjerovatno već sve imate kod kuće, inače u vrijeme Uskrsa popularne su grančice cicamace, potočnice, proljetni tulipani, te slično cvijeće.

Reciklirajte staklenke, konzerve i boce

Ambalaže koje ste planirali baciti možete iskoristiti tako što ćete ih ispuniti omiljenim cvijećem. Budite kreativni, ofarbajte ambalaže u omiljene boje, a umjesto vaze možete koristiti i staklene čaše ili, pak, praznu konzervu od hrane.

Šoljica za kafu vam može poslužiti

U svoju omiljenu šoljicu možete staviti malu lončanicu, naročito ako je riječ o nekoj jarkoj boji.

uskrs

Pisanice vam mogu poslužiti

Za cvijetne aranžmane inspiraciju možete potražiti u pisanicama. Možete uzeti ljusku jaja koju ćete ispuniti zemljom pa u njih ubaciti delikatne pisanice. Ljuske možete poredati u školjku od jaja, koju možžete da ispunite i ponekom lučicom, obojenom pisanicom ili neki slučni detalj.

Izradite cvijeće

Ukoliko pri ruci nemate nikakvog cvijeća, priprema za Uskrs može biti savršen povod da izradite svoje cvijeće. Koristite tanji papir u boji, te nakon izrade zalijepite ga gdje mislite da će najbolje izgledati. Za izradu ovakvih papirnih cvjetova potražite upustva na Youtubu, iznenadit ćete se koliko zanimljivih načina izrade ćete pronaći.

Cvijeće postavite na kreativna i neobična mjesta

Keramička posuda za mlijeko vam npr može poslužiti umjesto vaze, a pladanja za posluživanje doručka u krevetu vam takođe može poslužiti. Važno je da budete kreativni, da se igrate i smišljate nove kombinacije.

U nastavku pogledajte neke od primjera kako aranžirati cvijeće za uskrs na jako kreativne načine.

uskrs

uskrs

uskrs

uskrs

Više zanimljivih savjeta o uređenju doma, izboru pravog namještaja i uređivanju dvorišta čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime