Ko je zapravo Ivana Habazin?
Ivana Habazin rođena je 22. oktobra 1989. godine. Ona je hrvatska boksačica iz Zlatara. Boks u velter kategoriji. Štićenica je hrvatskog boksačkog trenera Vlade Božića, brata hrvatskog boksača i super srednje boksača Stjepana Božića. 2014. godine osvojio je Svjetsko prvenstvo Međunarodne boksačke federacije u srednjoj kategoriji, a 2018. godine Svjetsko prvenstvo Međunarodne boksačke organizacije u srednjoj kategoriji.
Kada je kao mala gledala filmove filmove američkog glumca Rocky-a zaljubila se u boks. Boks se provodi od 2010. godine. U karijeri je pobijedila devet puta uzastopno (od čega je pet osvojeno tehničkim nokautom), a prvi poraz joj je bio u borbi za europski naslov u Međunarodnoj boksačkoj federaciji , kada se borila protiv srpske bokserice Eve. Poražena je jednoglasnom odlukom sudija.
Njezin put nije bio lak, ali uprkos svemu nije se predala i sada je ponosna na svaki postignuti uspjeh. Naša najpoznatija boksačica Ivana Habazin iza sebe ima inspirativnu priču. Zbog boksačke karijere mnogo se odrekla, pa je put u Zagreb bio izazovan.
Ivana je u jednom trenutku spavala u dvorani braće Božić dok je sudbina nije povezala sa porodicom Ratković, posebno Domagojem i Danijelom.
Ipak poslije svega ona je ostvarila svoje snove i zasijala kao nikad do sad.
Pored svega toga njen novi outfit zadivio je cijeli Balkan.
Naime ona je odjenula čipkastu suknju i spojila je sa sportskim patikama i prslukom, što joj je nekim čudom dalo nevjerovatnu eleganciju.
Napokon smo dobili toplije vrijeme pa možemo kombinirati sve one dijelove koji su strpljivo čekali proljeće. Ako nemate ideju što odjenuti, a zasitili ste se „tipičnih“ proljetnih motiva kao što su cvjetni uzorci, možete biti nadahnuti odjevnom kombinacijom Ivane Habuzin Ille, čije smo se kombinacije s proljeća 2019. rado sjećali. Zatim je složila komade odjeće koji u početku mogu biti nespojivi, ali ih stvarno dobro nosi. Ekonomistica je kombinirala dizajnerske i high street komade, a po povratku s posla “ulovio” ju je fotograf Goran Čižmešija, kojem je otkrila nekoliko detalja o svom stilu.
Prebacila sam se iz visokih potpetica u patike jer sam trenirala prije posla, pa su one ostale u mom autu, a sada radim nešto po gradu, pa sam ih ponovo obukao. Zapravo ne nosim patike na posao, pogotovo ne danas kada sam organizovala poslovni sastanak, tako da nije u redu dočekivati ​​ljude u patikama – rekla je tada Ivana.
Dodala je da privatno voli kombinirati elegantne i sportske komade, a čipku nosi samo da je “omekša” strogim komadima u vojnom stilu, kao što je to učinila u ovom stajlingu. – Prije sam nosila živahnije boje, a što sam starija to više nosim tamne i jednobojne.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime