četrdesete

Žene nakon četrdesete… Ko su one? Ranjive i nekada  bespomoćne. Ponekad naivne i pune povjerenja kao u tridesetim.Romantika nezrele petnaestogodišnjakinje odavno je zaboravljena, pune su entuzijazma kao dvadesetpetogodišnjakinje, racionalnost onih preko trideset.

Novi svijet

četrdesete

Mnogo su toga vidjele. Ponekad zatvarale oči a poslije vidjele novi svijet , novi život, novu sebe. Vjeruju ponovo u bolje jer im se “najgore” već dogodilo.

Dobiju najbolje jer vide dobro tamo gjde drugi ne. Imaju osjetljiv sluh ,izoštren pogled i nježne ruke. Što je za njih najbolje toga se drže. Lijepe su i simpatične. Nevjerovatno lijepe, zato jer su svjesne da imaju korisno, zdravo i lijepo tijelo.

Naučile su da vole svoje tijelo, svako je privučen njima. Znaju tajnu žene posliej četrdesete. Dosta im je priča o “milionima”, “karijerama” i “društvenim statusima”. One znaju da ono što se prikazuje na televiziji, društvenim mrežama i internetu nije ono što je najvažnije.

U životu je važan sam život: miris, boja, njegov okus, sposobnost radovanja svakom danu. Zaboravile su fraze, taktike zavođenja i spremanje za večernji izlazak. Nisu više u fazi “aktivne potražnje” jer su pronašle ono što im je bilo potrebno svih ovih godina- sebe, pravu sebe.

četrdesete

Četrdesete, godine u kojima pravi život počinje

Ispostavile se da su pravem vrlo interesantne i zanimljive svima. Skoro svima. One glasno plaću i smiju se. Ne nose više “oklope” društvenih normi ponašanja, dozvola i zabrana. Ne vole ono vrijeme kada su uspravno držale leđa i glavu što god se dogodilo, vrijeme klimanja glavom kada su željele uzvratiti i vrijeme smijeha kada im se plakalo.

Izašle su na slobodu – žive, besprijekorne, sigurne! One žive kao što i dišu: tiho i nježno, zatim jako i čujno, bezbrižno i užurbano. Dišu u ritmu života, u ritmu disanja. Napokon, nakon četrdesete uspijevaju živjeti u istom vremenu sa životom.

Žene nakon četrdesete nisu tetke! Nose duže suknje zato jer je elegantno i ženstveno. One nose i kratke suknje i bižuteriju i farmerice…

četrdesete

Nemaju potrebu da se dokazuju-“imam dijamante”. Bitno je da im se to sviđa. Ne kasne nigdje. Trend su same za sebe. Poslije četrdesete prestaju brojati kalorije. Zbog toga što pokret, interes , ljubav inspiracija i životnost puno bolje pomažu od fitnes centara i plastičnih hirurga. To i jeste razlog zašto su tako lijepe.

Znaju cijeniti svaki minut, stižu na vrijeme, ne kasne nigdje, jer i ne žure. One se bore. One postižu. One jednostavno-žive. I znaju da će nakon 40 godina od sada biti još interesantnije!

Izvor: minimagazin

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime