Tiramisu s malinama je desert koji je idealan za ljetne dane jer je tako osvježavajući, nije previše jak, jednostavan za napraviti a goste i ukućan će oduševiti.
Tiramisu je vremenom dobio različite varijacije, a u ljetnom periodu su omiljene one sa šumskim voćem, a mi smo izdvojili tiramisu s malinama.
Sadržaj članka
Ovo su namirnice koje snižavaju krvni pritisak: Ovih 7 namirnica preporučuju nutricionisti za dug život
Ukoliko želite sebi da olakšate, napravite ovu poslasticu u čaši. Tako možete biti sigurni da se neće raspasti prilikom konzumacije.
Svakako da ovaj recept vrijedi za bilo koju drugu vrstu šumskog voća. Nama je omiljeni tiramisu s malinama zbog toga što njihova kiselost pravi odličan kontrast slatkoj kremi.
Sastojci za dvije veće čaše:
150 g malina
140 ml vrhnja za šlag
120 g šećera
85 ml vode
50 ml sira mascarpone
4-6 piškota
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Na šporetu zagrijte vodu s 35 grama šećera. Kuhajte na laganoj temperaturi dok se šećer ne otopi do kraja.
2. Uklonite šećerni sirup sa šporeta pa u njega ubacite polovicu svježih malina.
3. Mikserom istucite vrhnje za šlag zajedno s preostalim šećerom i ekstraktom vanilije.
4. U šlag dodajte mascarpone i sve lagano promiješajte.
5. Ocijedite maline od šećernog sirupa.
6. U aromatizirani šećerni sirup kratko namočite komadiće piškota.
7. Tako pripremljene piškote prebacite na dno čaše.
8. Ukrasite piškote s kremom na bazi mascarponea.
9. Preko kreme stavite omekšale maline. Raspodijelite omekšale maline na dvije čaše.
10. Preko malina ponovo stavite kremu. Ukrasite s preostalim svježim malinama. Po želji sve zajedno možete posipati s malo šećera u prahu.
Prijatno!