Savršen razdjeljak: Koja linija odgovara vašem licu?
Savršen razdjeljak: Koja linija odgovara vašem licu?

Neke žene godinama se pridržavaju frizura s omiljenim razdjeljkom, tačnije onim za kojeg smatraju da im najbolje pristaje.

Jednostavna linija na glavi naime može dramatično da promijeni izgled lica, popravi sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasi.

Zato se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na kojeg smo navikli isplati, pa vam otkrivamo tri vrste razdjeljka i njihove prednosti i mane

Duboki bočni razdjeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a izvrsno funkcioniše na kratkoj i dugačkoj kosi. Crte lica ovdje nisu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti s obzirom na to da ovako počešljana kosa smanjuje lice posebno u kombinaciji s dugim šiškama.

Preporuka je da se počešljate na stranu, ali ne i zaližete. Ovaj razdjeljak skrenuće pažnju s lica zbog čega je idealan kod istaknutog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdjeljka. Prije oblikovanja, kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će kosu omekšati.

Najbolje za okrugli ili četvrtasti oblik lica: Razdjeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdjeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on “glasi” kao jedini koji odgovara svakom obliku lica. No njegov mali minus je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglom i četvrtastom licu najbolje stoji razdjeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ovaj je razdjeljak najbolje izbjegavati jer će lice dodatno zaokružiti.

Kod stilizovanja, kosu podijelite na polovini glave, te svaki stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korijena kako bi se dobilo na volumenu.

Najbolje za svaki oblik lica: Običan razdjeljak na stranu

Asimetrija kod razdjeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdjeljkom na stranu čine se užim, a razdjeljak može prekriti i neke bore.

Preporuka je s vremena na vrijeme prebacivanje razdjeljka s jedne strane na drugu ili pomjeranje razdjeljka malo više ulijevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promjena strane razdjeljka u trenutku će osvježiti izgled.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime