Odlučili ste da izgubite višak kilograma koji vas nerviraju ? Želite da se posvetite pravilnoj ishrani i redovnom vježbanju ? Onda ste se morali zapitati koja vježba troši najviše kalorija, jer vjerujemo da želite rezultate postići što brže i što više kalorija izgubiti.

Kada je riječ o sticanju određenog fitness režima, postoje mnoge stvari na koje treba obratiti pažnju- kako da zadovoljimo potrebe tijela, kako da pronađemo tip vježbanja u kojem uživamo i spoznaja šta će imati dovoljno uticaja da promijeni naše zdravlje.

Ukoliko ste ograničeni s vremenom, a pri tome želite efektivno da vježbate, i da vaše utrošeno vrijeme bude od koristi za vas, onda morate definitivno saznati koja vježba troši najviše kalorija, odnosno koje vježbe su najviše prilagodljive vašem vremenu, preferencama i fizičkoj spremi.

Međutim, jako je bitno da shvatite da vježbanje samo po sebi nije najvažnije kod gubljenja kilograma. Ukoliko ste odlučni da smršate, mi vam preporučujemo da prije toga porazgovarate s ljekarom te da on odredi koja je idealna težina za vas, te u skladu s tim da vam da preporuke u vezi ishrane, prenosi IFL Science.

Intenzitet mjeren u kalorijama

Dobro mjerilo intenziteta svake vježbe jeste broj kalorija koje se potroše na sat vremena. Poznata klinika Mayo je objavila listu 36 popularnih načina treniranja, koju je sortirala na osnovu potrošnje kalorija u sat vremena obračunatih za osobu tešku 90 kilograma. Lista je objavljena na osnovu istraživanja kojeg je objavio Nacionalni zavod za zdravlje.

 

Morate znati da su ove brojke približne, i da se nikad ne može odrediti precizna brojka. Takođe, ukoliko neka vježba troši dosta kalorija ne znači da je takva vježba najbolje rješenje za vas.

Stoga sljedeći put kada postavite sebi pitanje koja vježba troši najviše kalorija, sjetite se da nije svaka vježba za vas, i da je najbolja ona vježba u kojoj možete uživati dok ju izvodite. Slijedi lista od 36 popularnih vježbi poredanih od onih s najmanjom do onih s najvećom potrošnjom:

Koja vježba troši najviše kalorijaKoja vježba troši najviše kalorija

 

 

Više na temu fitnessa i zdravlja možete čitati ovdje.

2 KOMENTARI

  1. […] Ako ste izgubili dosta kilograma na traci za trčanje ili na aerobiku i ako više ne djeluje, vaš organizam je navikao na intenzitet vježbanja i više ne sagorjeva masti. Najbolji način je da promjenite mjesto vježbanja, tako što ćete zamjeniti teretanu za trčanje na otovrenom. Probuditi će vaše tijelo i pomoći će vam da sagorite više kalorija. Ako vas zanima koja vjezba troši najviše kalorija kliknite ovdje. […]

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime