Većina žena prve sijede dlake primjeti još u ranim dvadesetim godinama i ne zamaraju se njima. Većina dama koje su ušle u svoje tridesete godine počinju sve više i više da primjećuju sijede vlasi, i od pokoje sijede dlake prije  nekoliko godina, sada ih je dosta više i na dobrom su putu da ubrzo dominiraju.

sijede

Većina žena u situaciji gdje su svjesne da su osijedile farbaju se u svoju prirodnu boju, ali to je samo maskiranje i kako nova kosa raste sijede ponovo izniču što vas nikako ne čini sretnim. Nedavno se pojavio novi trend u blayage spektru a on se zove “gray blending”.sijede

Mnogobrojne holivudske dive su svojevremeno ponosno nosile svoje sijede, Diana Keaton, Gwyneth Paltrow, Helen Mirren, Andie MacDowell samo su neke od slavnih ličnosti koje se ne stide svojih sijedih, no to nije bilo dovoljno da bi trend zaživio. Komentari su bili kako su one hrabre, neopterećene ili ponosne na svoje godine(mada ponekad sijede nemaju veze sa životnom dobi).

Otkako je nastupila pandemija i uvele se brojne promjene, tako su se počeli mijenjati vrijednosti i trendovi. Sijede su odjednom postale prihvaćene.

Miješanje pramenova u sive nijanse, balayage i prirodna kosa može da postigne veoma suptilan prijelaz koji će postati lagan za održavanje kada te sijede zasijaju u punom sjaju, bez potrebe da se često ide frizeru za popravke. Koristeći ovu tehniku postižu se slojevi svjetla i sjene u kosi, uz pomoć čega se bijele dlake u kosi mogu istaknuti ili prikriti.

sijede

Da ovdje nije riječ o samo prolaznom trendu, govori i rastuća zajednica na Instagram profilu grombre  koja slavi i ističe sijede, a sada broji oko 230 hiljada pratioca. Pregledajte profil za dosta zanimljivih fotografija koje će vam se zasigurno svidjeti, a vjerujemo da će mnoge od vas prihvatiti baš ovaj trend i ponosno istaknuti svoju boju kose. Šaljite nam vaše fotografije, a mi možemo napisati inspirativni tekst o vama i prikazati ostalima kako vam lijepo stoji srebreno sjajna boja kose.

Više iz svijeta mode i trendova čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime