Ukoliko spadate u grupu onih kojima se kilogrami talože u predjelu trbuha, imamo odličan trening za vas. Ukoliko želite ravan stomak pokušajte s ovim vježbama, fitness stručnjaci tvrde da su najbolje.

Ko kaže da mu ne smeta “šlauf” masnih naslaga koji se nakupio u predjelu stomaka, velika je šansa da taj laže. Osim što masne naslage u predjelu stomaka ne izgledaju lijepo, takođe mogu sa sobom donijeti povišen rizik od bolesti srca, dijabetesa i nekih oblika raka.

Stoga ste učinili pravu stvar ukoliko ste odlučili da skinete masne naslage s predjela stomaka. Svakako, ovaj proces je dugoročan i zahtijeva pravilnu korekciju ishrane uz adekvatan režim treniranja. Uz redovan i efikasan trening važno je da se hranite namirnicama sa niskim glikemijskim indeksom.

ravan stomak

U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih vježbi koje vam mogu pomoći da konačno postignete ravan stomak o kojem ste sanjali. Priznajemo nije lako, ali nije nemoguće!

Burpees

Uz pomoć ove vježbe aktiviramo mišiće trbuha, grudi, ramena, tricepsa i nogu. Kako se izvodi ova vježba ? Zauzmite početni raskorak, neka vam budu noge u širini ramena. Poskočite, a nakon toga idite u duboki čučanj. Iz ovog položaja položite ruke na pod i noge u isto vrijeme prebacite unatrag, tako da budete u “plank” položaju. Ponovite 10 puta u tri serije.

“Penjanje”

Mountain climber ili “Penjanje” vježba je kojom ojačavamo mišiće stomaka. Kako izvoditi ovu vježbu ? Namjestite se u položaj za sklek i nogu povlačite prema naprijed, trudeći se da koljenom dotaknete lakat, nakon toga ponovite to drugom nogom. Ponovite ovo najmanje 20 puta što brže možete, u tri serije.

Trčanje na uzvišenju

Sagorijevanje kalorija se povećava čak za 50 posto ukoliko se trči na traci sa uzvišenjem. Kako pravilno da izvodite ovu vježbu? Trčite lagano ili džogirajte na traci uz uzvišenje 10ak minuta, nakon toga hodajte 5 minuta a zatim ponovite trčanje u trajanju od 10 minuta. Ovu vježbu je potrebno izvoditi 35 do 45 minuta.

Trening snage

Još jedna odlična vježba za ravan stomak jeste trening snage s opterećenjem. Zbog toga smislite trening s tegovima za vas u trajanju od 15 minuta, kojeg ćete izvoditi 3 puta sedmično. Ukoliko imate predrasude o treningu sa tegovima, pročitajte ova pravila o tome kako ne treba trenirati sa tegovima.

Šetanje

Šetnja ubrzava metabolizam a to je jako bitno za sagorijevanje masnih naslaga. Fitness stručnjaci savjetuju da izdvojite dnevno 45 minuta ukoliko želite da izgubite višak kilograma.

ravan stomak

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime