ljetne haljine

Ljetne haljine – spoj udobnosti i ženstvenosti

Ljetne haljine su po mnogima najženstveniji komad odjeće, ljeto je pred nama i rado ćemo ih nositi ove sezone. Kako bismo izgledale privlačne, ujedno se osjećale udobno pobrinuo se brend Orsay, čije modele ljetnih haljina danas predstavljamo. Sljedećih pet haljina su savršen izbor za tople ljetne dane u kojima želimo izgledati ženstveno.

Asimetrični kroj

ljetne haljine

Ako postoji nešto što se zove prava ljetna haljina, onda bismo mogli reći da je to upravo ova. Izrađena je od laganih i lepršavih materijala i to je garancija udobnosti i za vrijeme najtoplijeg ljetnog dana, a upečatljiv i moderan stajling se postiže asimetričnim izrezom ove ljetne haljine.

Ova haljina nas pored toga podsjeća na ljeto i more, obzirom da je ukrašena prekrasnim cvijetnim dezenom, a blago podignut struk odlična je opcija za nešto niže dame.

Razni modeli papuča, sandala i drugi ljetni asesoari se odlično kombinuju uz ovakve ljetne haljine.

Mala bijela haljina

ljetne haljine

Obično se mala crna haljina smatra za pojam elegancije, ali kada nastupi ljeto ona dobije svog suparnika, a to je glavom i bradom njena bijela verzija. Bijele ljetne haljine takođe postoje u raznim verzijama i opcijama, a ova Orsay mala bijela haljina A kroja oduševila nas je zbog svoje jednostavnosti.

Veoma je jednostavna a blago dekoltirana, izuzetno je jednostavna za stilizovanje pa uz nju možete kombinovati razne asesoare u različitim bojama. Povrh svega, bijela boja je jedna od najpopularnijih za vrijeme ljeta, pa je svakako ovo još jedan plus.

Košulja haljina

ljetne haljine

Jedan od najvećih trendova za vrijeme ljetne sezone svakako je košulja haljina. Ovaj model možete nositi u svim prilikama – u zavisnosti od dužine. Takođe, ovo je jedan od modela koji se lako prilagođava i za poslovne prilike, upravo zbog svog gornjeg dijela koji podsjeća na košulju, što doprinosi eleganciji vašeg stajlinga.

I kod ove haljine postoji više opcija, a obično je riječ o onima koje se kopčaju cijelom dužinom. Ukoliko želite da se u potpunosti prepustite “ljetnom fazonu”, onda bi ova Orsay košulja haljina sa mornarskim stilom bila potencijalno najbolji mogući izbor.

Haljina za svečane prilike

ljetne haljine

Obično tokom ljetne sezone iskrsne nekoliko svečanih prilika gdje trebamo prisustvovati, pa shodno tome nije loša investicija haljina koju bi mogli koristiti za takve prilike. Za svečane prilike tokom ljeta trebali biste odabrati haljine od nježnih i laganih materijala, baš poput ovakve haljine na slici.

Nikakva novost nije kombinacija čipke i šifona, ali će vam sigurno pomoći da vam bude veoma udodno i tokom najtoplijeg ljetnjeg dana, naročito ukoliko ste se zadesili na nekoj svečanosti.

Ovakva haljina je jedna od najljepših koju možete nositi tokom ljetne sezone – kroj, materijal, boja – apsolutno sve je prekrasno!

Ljetni trend

ljetne haljine

Trendovi su podložni promjenama, oni dolaze i prolaze a ova haljina će vas definitivno vratiti u modu devedesetih godina prošlog vijeka– tanke bretele ili špagete bretele. Tako je, ovakve ljetne haljine su bile mega popularne tokom devedesetih, a čak su bile moderne i majice sa tankim i špageta bretelama.

Ovdje je riječ o jednom od najvećih i vodećih modnih trendova, jer se može pronaći među haljinama gotovo svih brendova. Lepršava haljina koja ima podignuti struk i tanke bretele super će nam doći tokom vrelih ljetnih dana, a lako i jednostavno ju možete stilizovati i učiniti komadom garderobe koji odgovara svim prilikama.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime