četrdesete

Ljetna moda se uveliko pojavila na šetalištima i trgovima, a danas vam donosimo 30 sjajnih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za kreiranje ljetnog stajlinga.

Bijela košulja

ljetna moda

Radi se o veoma jednostavnom odijevnom predmetu koji je idealan u ljetnim prilikama. Bijelu košulju možete nositi u svakoj prilici i to je njena prednost. Osim toga, bijelu košulju možete veoma lako ukombinovati u bilo koji stajling, bilo da se spremate za neke formalne ili neobavezne prilike.

Midi suknja

ljetna moda

Midi suknja će uvijek ostati među omiljenim ljetnim odijevnim predmetima, naročito kada se radi o laganim i lepršavim modelima. Njihova prednost je nevjerovatna udobnost i privlačnost. Uz midi suknju možete postići i elegantan stajling, naročito ukoliko je ukombinujete s klasičnom garderobom(kao što su razni modeli bluza, košulja i majica). Ljetna moda je nepotpuna bez midi suknje.

Poslovna elegancija

poslovna elegancija

Vreli ljetni dani mogu da budu pravi izazov, naročito kada želite da izgledate poslovno. Jasno je da se za posao ne možete odijevati kako želite, pa prema tome lagane lanene pantalone sa širokim nogavicama su odličan izbor. Ukoliko želite da dobijete moderan poslovni izgled, možete ih ukombinovati sa bijelom majicom na jedno rame, no ipak povedite računa da ne otkrijete previše.

Midi haljina

ljetna moda

Haljina je naravno najženstveniji odijevni predmet, rado ju nosimo u svim godišnjim dobima (ukoliko možemo), no ipak je činjenica da se haljine najviše nose ljeti. Bitno je izabrati pravu haljinu sa laganim i prozračnim materijalima koji će nam omogućiti udobnost i tokom najvrelijeg ljetnog dana. Kao i bez midi suknje, tako i bez midi haljine ljetna moda je nepotpuna.

Crno i bijelo

ljetna moda

Koliko puta vam se desilo da zaista nemate ideju šta da obučete, u takvim situacijama najbolje je se okrenuti starom provjerenom modnom receptu, a to je kombinacija odijevnih predmeta neutralnih nijansi. Ovo je odličan primjer kombinacije crne i bijele koji možete nositi u gotovo svim prilikama.

Mornarski stil

ljketna moda

Izraziti predstavnik mornarskog stila su prugice, a ovakav stil se može postići na više načina. Vi ga, doduše možete postići tako što ćete birati odijevne predmete koji su u gornjem dijelu ukrašeni dugmadima sa strana (suknje ili pantalone), a koje ćete ukombinovati sa plavim ili teget gornjim dijelom.

Žuta

ljetna moda

Kada u svoj stajling uvrstite crveni komad garderobe, odmah će vas svi primijetiti. Isto tako je i sa žutom garderobom. Žuta je prekrasna boja koja zrači optimizmom, uvijek će vas istaknuti u prvi plan. Pored toga, izuzetno se jednostavno kombinuje, tako da je možete odlično kombinovati s neutralnim bojama kao i s bojama suprotnog spektra.

Asimetrični kroj

ljetna moda

Komadi garderobe asimetričnog kroja vam mogu pomoći da dobijete veoma moderan i zanimljiv ljetni stajling. Pored toga, ovakav stajling vam može pomoći da prikrijete i male nedostatke na vašoj figuri,  prvenstveno iz razloga što se pažnja posmatrača ne zaustavlja samo na jednom mjestu.

Mala bijela haljina

ljetna moda

O maloj bijeloj haljini bi se moglo danima pričati, no reći ćemo samo jedno, jedan je od najboljih komada garderobe za tople ljetne dane, posebno kada želite da dobijete stajling koji je moderan a da se u isto vrijeme osjećate veoma udobno. Definitivno haljina koja je nezaobilazna za ljetne tople dane.

Široke pantalone

ljetna moda

Pantalone su komad garderobe koji nosimo tokom cijele godine, pa tako i tokom ljeta. Tokom ljetne sezone u prvi plan dolaze pantalone sa širokim nogavicama, ovdje postoje mnogobrojne opcije: palazzo, dužina do pola lista, pantalone do koljena ili pak one čiji se šavovi završavaju tik iznad njih, vi birajte sebi koje vam se najviše sviđaju.

Suknja olovka kroja

ljetna moda

U svom ormaru sigurno imate jednu suknju olovka kroja, ukoliko preferirate elegantni stajling. Ipak je ovo najelegantniji kroj suknje. Čut ćete često za nju da se kaže “poslovna suknja”, a sigurno je možete koristiti i u drugim prilikama mimo poslovnih, u zavisnosti od toga s čime je budete kombinovale.

Upečatljiva boja

ljetna moda

Sigurno ste često bili u prilici da ugledate sasvim običan komad garderobe a koji tako moćno privlači pažnju. U čemu je tajna? Jednostavno je, određene boje mogu i najobičniji komad odjeće učiniti posebnim a to se svakako odnosi na mnogobrojne boje koje nam dolaze iz pastelnog spektra.

Haljina od čipke

ljetna moda

Zbog svoje nježnosti i privlačnosti, čipka je materijal koji je veoma privlačan tokom ljeta, zbog svoje udobnosti, lepršavosti i prozračnosti. Zbog toga nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za suknje, bluze ili haljine od ovog materijala.

Boho stil

ljetna moda

Ovo je veoma ležeran i neobavezan stil po svojoj definiciji, boho ima i svoje verzije koje se zovu boho šik i boho glam, koji uopšte nisu loša opcija za formalne prilike. Što se tiče boho stila, on je jedan od onih stilova koji nisu prolazni, oni su uvijek tu i ne prolaze. Haljina u boho stilu je odlična opcija za tople ljetne dane.

Bijele farmerice

ljetna moda

Bijele farmerice ili volite ili ne volite. Bilo kako bilo, činjenica je da su bijele farmerice ubjedljivo među najpopularnijim odijevnim predmetima tokom ljeta. Ukoliko želite da postignete urbaniji i moderniji stajling, onda bi bijele iscijepane farmerice bile odličan izbor.

Neutralne boje

ljetna moda

Neutralne boje su odlične, jer se veoma lako kombinuju a i mogu se nositi tokom ljeta. Svakako da bi bilo dobro da izbjegavate nositi crno od glave do pete, možete se odlučiti recimo za crnu-bordo kombinaciju kao sa slike, dosta je upečatljivo a i dalje neutralno.

Monohromatski stil

ljetna moda

Kombinacija odijevnih predmeta istih ili sličnih nijansi uvijek je odlična ideja kada niste sigurni šta da obučete, ali ipak biste željeli izgledati moderno. Bijela boja je veoma popularna tokom ljeta, stoga teško da ćete pogriješiti s njom.

Haljina za sve prilike

ljetna moda

Ovo je haljina za sve prilike iz sljedećih razloga: lagani i prozračni materijal garancija je da će vam biti veoma udobno i tokom najtoplijeg ljetnjeg dana, kroj i dužina haljine odgovaraju za sve prilike, kako za formalne tako i za neobavezne.

Vaš stajling će dodatno upečatiti cvijetni dezen,  kombinacija svijetlih i tamnih nijansi idealna je opcija koja će vam pomoći da dobijete i veoma skladno modno izdanje.

Pantalone od lana

ljetna moda

Ovaj materijal je izuzetno popularan tokom toplih ljetnih dana, a u vrhuncu popularnosti su svakako košulje, bluze i pantalone. Lan je teži za održavanje, ali šta da se radi, on je jednostavno takav. Ne postoji razlog zašto bijele lanene pantalone sa širokim nogavicama ne biste uvrstili u svoj stajling.

Majica na bretele

ljetna moda

Nonšalantna je i pravljena za ljetnu sezonu, majica na bretele sigurno nije komad garderobe kojeg ćete nositi u svim prilikama, ali to joj i nije svrha. Odlična je za priliku da bude neformalna ljetna moda, izuzetno je udobna i može se široko kombinovati.

Šorc

ljetna moda

Ljetna moda i ljeto bez šorca nije ljeto, a kratke pantalone možete kombinovati s velikim izborom odjeće. Postoje čak i modeli koji se mogu koristiti i u formalnim prilikama, obično im nogavice sežu do koljena i imaju visok struk. Izaberite sebi one u kojima se osjećate najbolje.

Tropski dezen

ljetna moda

Tropski dezen je svakako dobar način da budete upečatljivi, ljetna moda bi bila nezamisliva bez ljetne haljine s tropskim ili cvijetnim dezenom, definitivno komad garderobe kojeg trebate imati.

Tunika

ljetna moda

Mnogi ju vole nositi tokom ljeta jer je udobna, a može se kombinovati s dosta garderobe poput pantalona, farmerica i helanki, čak je i poželjno da tuniku kombinujete sa pomenutim da biste dobili što skladniji stajling.

Maksi haljina

ljetna moda

Haljine su nam svakako proritet da bi se upotpunla ljetna moda, s tim u vezi nezaobilazne su i maksi modeli najženstvenijeg komada garderobe. Ovo je haljina koja je namijenjena za sve prilike u zavisnosti od tipa gornjeg dijela (da li je u pitanju nešto dublji ili klasični dekolte).

Košulja haljina

ljetna moda

Košulja haljina je i dobila ime zbog toga što nevjerovatno podsjeća na košulju, odličan je izbor za različite prilike. Dodajte joj ravne sandale ili espadrile ukoliko želite da postignete opušteno modno izdanje. S druge strane, ukoliko želite formalniji izgled ukombinujte ju s klasičnim salonkama ili stileto sandalama.

Kombinezon

ljetna moda

Mini haljina

ljetna moda

Kilote

 

ljetna moda

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime