Kao što svi znamo, Talijanke vole dobru hranu, ali to ne znači da će imati prekomjernu težinu. 15-minutni dnevni obrazac koji svatko može ponoviti također mu pomaže u održavanju vitke figure. Talijanke imaju opušten odnos prema hrani i mogu jesti sve što žele, kruh, tjesteninu, sladoled, vino …

Oni kontroliraju kalorije jedući jednostavnu i cjelovitu hranu, smanjujući unos sastojaka i začina i jedući manje. Zbog takvog načina prehrane Talijanke ne moraju ići na dijetu, ne vježbati jesti, a kako bi održale vitku figuru, koriste se tehnikom koja je zapravo dio talijanske kulture – mogu hodati po njoj neko vrijeme dok imaju priliku. Obično traje 15 minuta.

Talijanke ponekad hodaju nekoliko puta dnevno, obično nakon jela. No tijekom tih šetnji nećete ih vidjeti kako nose pedometre ili oblikuju odjeću kako bi potaknuli znojenje i gubitak kilograma.

U tim ceremonijama Talijanke uživaju u suncu, razgovaraju sa susjedima ili u šetnji sa svojim obiteljima, što im je ujedno prilika za druženje.

Prednosti hodanja nakon jela također su znanstveno dokazane. Studija objavljena u časopisu Diabetes Care otkrila je da hodanje u tri koraka po 15 minuta dnevno može smanjiti rizik od dijabetesa. Studije su također pokazale da je hodanje nakon večere najkorisnije: lagana tjelesna vježba i sumrak ili večernja tama mogu “reprogramirati” tjelesni sat kako bi vam pomogli da bolje spavate, poboljšava probavu i smanjuje postprandialni inzulin I ubrzava metabolizam – ne trebaju se osjećati u potpunosti vježbanjem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime