Ako ste ikada, jedva otvorivši oči, gledali priče nekih utjecajnih osoba ili poznatih osoba poput Kim Kardashian vježbale oko 5 sati ujutro do zore vani i pitali se – Kako? Zašto? – Ti nisi jedini. No, u knjizi Power Hour, Adrienne Herbert objašnjava da buđenje sat vremena ranije nego inače može promijeniti život. Autorica i wellness stručnjak svoje tvrdnje temelji na vlastitom iskustvu: radeći kao osobni trener, počela se buditi sat vremena ranije kako bi se pripremila za maraton, jer joj je kao majci bilo lakše naći vremena za sebe prije nego što su se djeca probudila gore.

Instagram: adrienne_ldn

Nastavila je naviku buđenja ranije nakon istrčanog maratona i postavila nove ciljeve: napisala je knjigu i lansirala podcast “Sat sata” u kojem ugošćuje poznate osobe i uspješne profesionalce te postala profesionalni motivator.

U teoriji sve zvuči logično i razumno, ali kako to primijeniti u praksi? Adrienne naglašava važnost biti realan i započeti s malim koracima. Možda se nećemo moći probuditi svakog dana u tjednu ranije, pa postoji šansa da ćemo nakon vrlo kratkog vremena odustati od svog cilja. Za početak predlaže buđenje barem jedan dan u tjednu sat vremena ranije, bez iznimke, i postupno, kad imamo naviku ranijeg buđenja, ustajati svaki dan ranije. Moramo pogledati širu sliku i zapitati se – što možemo učiniti danas da budemo barem jedan posto bliži onome što smo zacrtali? Jedna od njezinih mantri je: „Možete raditi teške stvari. Jer koja je alternativa? ”I potiče nas da ne odustajemo pred preprekama. Ali ciljeve je teže postići ako nemamo podršku pa je važno okružiti se ljudima koji će nas poticati da ustrajemo i pomažu nam na tom putu.

Kako nas je naučila 2020. godine, trebamo živjeti iz dana u dan i postupno ćemo postizati željeni cilj. Ako je potrebno, probudit ćemo se sat vremena ranije, možda već sutra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime