bronzani ten

Bronzani ten – šta nam to promiče ? 

Većina žena prije svog odlaska na plažu gleda da odradi što više kozmetičkih akcija kako bi se što više približile idealu sjajne i preplanule kože. Postoji jedan ključan korak da bi se dobio preplanuli, bronzani ten koji nam često promakne.

bronzani ten

Radi se o pilingu, koji ukoliko je taktički isplaniran u beauty raspored, je zasigurno jedan od najvažnijih faktora koji mora biti ispunjen na putu da se stekne lijepi preplanuli, bronzani ten.

bronzani ten

Super vijest je da i same kod kuće možete napraviti odlične pilinge, dosta tutoriala i korisnih savjeta možete pronaći na internetu. U nastavku vam donosimo 2 DIY recepta za savršen piling, a najvjerovatnije je da sve potrebne sastojke imate u vlastitoj kuhinji.

Piling od limuna

Sastojci

1 šoljica šećera
1/3 šoljice maslinovog ulja
sok od pola limuna
naribana korica jednog limuna

Upute:
Pripremite veću posudu i dodajte sastojke prema sljedećem redoslijedu: šećer, maslinovo ulje, limunova korica i limunov sok. Miješajte dok se smjesa ne pretvori u jednoličnu masu i pospremite u teglicu. Mirisna mješavina bit će dostatna za nekoliko korištenja, a čuvajte ju na sobnoj temperaturi. Ovaj piling nemojte koristiti na licu jer bi mogao biti pregrub.

bronzani ten

Piling od zelenog čaja

Sastojci:
1 kašikica sasušenih listova zelenog čaja
1 šoljica šećera
1/2 kašikice maslinovog ulja
1 kašikica meda

Upute:
U velikoj posudi dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu masu. Nanesite na lice i tijelo i nježno masirajte kružnim pokretima te isperite toplom vodom. Ovaj recept dostatan je za jedno korištenje, a ovakav piling preporučuje se koristiti jednom sedmično.

Ukoliko se osjećate neugodno kada obučete bikini jer smatrate da imate višak kilograma, za početak vam savjetujemo da pročitate naš Članak, gdje se nalazi spisak grickalica koje vas debljaju. Bitno je od nečeg krenuti.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime