Novi modni hit: Sve veći broj žena kupuje vjenčanice u crnoj boji

Žene više nisu toliko zainteresovane za nošenje tradicionalne bijele vjenčanice. Sve veći broj njih odlučuje se za vjenčanice u crnoj boji.

Kako je objavio CNN, u posljednjih godinu dana primijećen je porast pretraživanja pojma “crna vjenčanica” na Googleu. Tokom jeseni 2021. godine vjenčanice u crnoj boji su pretraživane više od bijele vjenčanice. Brend David's Bridal trenutno u ponudi ima veliki broj crnih vjenčanica zbog zahtjeva kupaca.

Laura McKeever, menadžerica David's Bridala, kazala je za CNN da je koncept onoga što se smatra tradicionalnim evoluirao.

“Parovi se više ne žele pridržavati ustaljenih pravila. Žene koje su morale odgoditi ceremonije vjenčanja zbog pandemije sada žele da njihov dan bude apsolutno poseban. Osim crnih vjenčanica, mnoge žene radije nose patike umjesto neudobnih štikli”, objasnila je.

Vjenčanice u crnoj boji: DA ili NE?

Inače, tradicija nošenja bijele vjenčanice potječe iz doba kraljice Viktorije. Ona je nosila 1840. godine, kada se udala za princa Alberta od Saks-Koburga. Izabrala je zato što je željela da odražava njenu čednost i sposobnost da vlada Velikom Britanijom.

Inače, boje vjenčanica koje su trenutno također popularne širom svijeta su plava, crvena i ljubičasta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime