Najskuplji karmin na svijetu prodan za 14 miliona dolara
Najskuplji karmin na svijetu prodan za 14 miliona dolara

Karmin H. Couture Beauty Diamond proglašen je najskupljim na svijetu, prenosi The List. Najskuplji karmin na svijetu košta čak 14 miliona dolara.

Naime, istoimeni brend je 2006. godine osnovala Taysha Smith Valez i bio je sinonim za luksuznu šminku. Bitno je napomenuti da je ovaj karmin najskuplji isključivo zbog svog pakovanja, koje je napravljeno od 18-karatnog zlata i prekriveno dijamantima.

Brend je u saopćenju naveo da je prva verzija ovog karmina samo na dnu bila oboložena dijamantima, ali je anonimni kupac tražio da ambalaža primjerka koji je on kupio svojoj supruzi u potpunosti bude prekrivena dijamantima.

Kompanija je obećala ženi da će joj svaki put kada potroši karmin omogućiti besplatno dopunjavanje pakovanja. Međutim, The List navodi da je web stranica brenda H. Couture Beauty Diamond u međuvremenu ugašena te se pretpostavlja da je prestao s radom.

Mnogi smatraju da je riječ o genijalnoj prevari. Inače, Tom Ford, Hermes i Christian Louboutin su neke od kompanija koje proizvode najskuplje karmine na svijetu. Kompletnu listu možete pogledati ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime