Adriana Lima otkrila tajnu besprijekornog izgleda
Adriana Lima otkrila tajnu besprijekornog izgleda

Adriana Lima jedna je od najplaćenijih manekenki svih vremena, ali ne bez razloga.

Njeno lice poznato je, ne samo po ljepoti, nego i po besprijekorno njegovanoj koži i tenu.

Iako ima 40 godina, teško da biste tako nešto ikada zaključili kada pogledate njene fotografije, ali i sama manekenka nebrojeno puta govorila je da je za njenu figuru dijelom zaslužna genetika, a dijelom i to što se zdravo hrani i njeguje godinama.

Također, ona je poznata i po tome što preferira prirodne, odnosno organic proizvode, pogotovo sada kada je ponovo u drugom stanju.

Ljepoti je uvijek pristupala iz perspektive zdravlja, a to je podrazumijevalo da je hrana gorivo, da je kretanje neophodno i da treba voditi računa o svom umu.

Budući da je majka dvije djevojčice i da trenutno nosi dječaka, ima želju da prenese zdrave navike i svojoj djeci.

– Uvijek želim dati primjer svojoj djeci kako trebaju voditi računa o sebi – ne samo spolja, već i iznutra, onim što jedu i kako se osjećaju – kaže Adriana.

Trudnoća ju je navela da više brine i pazi na stvari koje unosi ili nanosi na svoje tijelo.

– Budući da sam trudna, moram više paziti na stvari koje koristim na svom tijelu. Sve mora biti čistije. Koristila sam sve što je organsko što je više moguće – kaže Adriana Lima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Manekenka koristi jednostavni trik uz pomoć kojeg izgleda odlično svako jutro. Naime, zamijenila je svoj prethodni način njege kože za prirodne preparate, promijenila je proizvode kojima se tušira, pa je čak počela i umivati lice isključivo flaširanom vodom ili vodom sa pH balansom.

– Trik koji sam naučila je da kada se umivate, ne koristite vodu sa česme. Koristite vodu koja je prečišćena ili iz flaše. To je voda koju želite koristiti na svom licu – a ne vodu sa česme jer je puna hemikalija i podstiče bakterije – ispričala je Lima ranije.

Osim što flaširanu vodu koristi za umivanje, Lima se striktno pridržava svojih dnevnih rutina koje se tiču prehrane, vježbanja i ostalih neophodnih pojedinosti kako bi uvijek izgledala besprijekorno.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime