Met Gala će se ove godine ipak održati, fantastična dobrotvorna večer ispunjena sjajem i glamurom vraća se, nakon prošlogodišnje pauze.

Kao rezultat pandemije, gotovo čitava planeta je stala, što uključuje i razne glamurozne crvene tepihe kao i našu omiljenu razbibrigu – ocjenjivanje toaleta celebrity zvanica. Obično se Met Gala održava prvog ponedjeljka u maju, a zadnji put je održana 2019. godine s temom Camp: Notes on Fashion, koja je iznjedrila neke nezaboravne kreacije.

Pandemija je spriječila održavanje Met Gala večere prošle godine, a čini se da će se ove godine ipak održati, ali nešto kasnije. Costume Institute Metropolitan Museum of Art u New Yorku, muzej koji je obilježio 151. godinu postojanja prekjuče organizira izložbe koje najavljuje Met Gala.

Costume Institute slavi 75. godišnjicu ove godine i povodom toga priprema izložbu iz dva dijela.

‘In America: A Lexicon of Fashion’ je prvi dio, koji će se otvoriti u  Anna Wintour centru 18. septembra ove godine, a druga izložba  ‘In America: An Anthology of Fashion’ planirana je za maj 2022. godine u American Wing muzeju, a obje izložbe će trajati do septembra 2022. godine.

Na ovaj način se, putem ovih izložbi želi odati počast američkim dizajnerima i modi, iskoristiti postojeće muzejske kolekcije, te prikazati savremeni rad američkih dizajnera i istražiti američki identitet. Tokom pandemijske godine, u fokus su stavljene teme održivosti, a mnogi su ponovo otkrili lokalnu proizvodnju. Kustos Andrew Bolton misli da su američki dizajneri lideri u promjenama promišljanja tema održivosti, različitosti i inkluzivnosti, te je njegova želja da vrati američkoj modi sposobnost pričanja priče.

Prije izložbe će se održati Met Gala večera koja generira većinu sredstava za Costume Institute, a ona je najavljena za 13. septembar ove godine, što za nas znači da imamo konkretan datum kada ćemo moći prelistati galerije slika i vidjeti kakve su kreacije odjenule zvanice. Jedva čekamo!

U nastavku pogledajte kako je Met Gala izgledala 2018. godine.

Više iz celebrity svijeta čitajte ovdje.

met gala

met galamet gala

met gala

met galamet galamet galamet gala

met gala

met galamet galamet gala

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime