Ovaj prizor otkriva segment iz života Mirande Priestley za koji nismo znali. “Vrag nosi Pradu” gledat ćete drugim očima.

Final cut koji dolazi do krajnje publike, prije toga prolazi kroz bezbroj malih i velikih promjena, stoga proces montaže filma podrazumijeva odbacivanje određenog materijala koji je snimljen.

Većinom takav materijal ne dođe nikada do nas, ali ponekad se dogodi da određene scene isplivaju u javnost, te dobijemo na taj način uvid u alternativnu verziju filma, koji nam može malo promijeniti perspektivu.

Vrag nosi Pradu spada definitivno u kultne modne filmove, iako će filmski snobovi na ovu konstataciju zakolutati očima. Akterke filma Anne Hathaway, Emily Blunt, pa i nevjerojatna Meryl Streep su odigrale možda i svoje ponajbolje uloge u svojim svakako impresivnim karijerama.

Film prikazuje nadobudnu novinarku Andy koja se zaposlila u Runway magazinu, iako ne pokazuje nikakve interese prema modi, te smatra cijeli fashion/lifestyle svijet frivolnim. Međutim, polako biva zavedena blistavim kraljevstvom kojim vlada glavna urednica Miranda Priestly, koja je zapravo donekle temeljena na modnoj ikoni Anni Wintour. vrag nosi pradu

Jedan poseban prizor iz filma je isplivao prije nekih godinu dana, a u njemu Andy propušta rođendan svoga partnera da bi mogla ići uz svoju šeficu na event gdje će da zasjeni modno osvještenu kolegicu po prvi put, te na taj način privući pažnju glavne urednice.

U izbrisanoj sceni možemo vidjeti Mirandinog muža koji dolazi pijan i počinje vrijeđati Mirandinog šefa, kome Andy uspije skrenuti pažnju čime je zaslužila rijetku pohvali od same Kraljice.

Sam prizor otkriva pozadinu braka za koji nam je jasno da je zapao u probleme, te da će se raspasti do kraja filma, a Mirandu nam čini malo više ljudskijom. No pored toga, dramaturški je efektivnije što je prizor izbačen iz filma, jer uspostavlja odnos određenog duga Mirande spram Andy, što bi promijenilo njihovu kasniju dinamiku.

Ipak, zanimljivo je pogledati ovakav isječak, i zaviriti u varijacije koje su mogle promijeniti naboj filma, te zbog toga možemo imati novo poštovanje ka autorima koji su morali promišljeno da razmišljaju i odlučuju da bi nam omogućili najbolju moguću verziju filma.

U nastavku pogledajte isječak:

Više iz svijeta mode čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime