Kraljica Letizia je prisustvovala humanitarnom događaju World Red Cross and Red Crescent Day u Madridu, čija je svrha prikupljanje humanitarne pomoći onima kojima je potrebna. Ovim povodom kraljica je odabrala da nosi već viđeni elegantni stajling, haljina iz Zare, koju kraljica već četiri godine ima.

Pogledajte galeriju:


Midi haljina iz Zare cvijetnog uzorka prvi put je kraljica ispromovisala u oktobru 2017. godine, kada ju je nosila u palači Zarzuela u Madridu, gdje je bila domaćica audijencije za medicinsko osoblje.

U ovoj istoj haljini je ponovo viđena lani u julu mjesecu prilikom posjete muzeju Guggenheim u Bilbaou.

U pitanju je haljina dugih rukava, sa rastezljivim strukom i lagano prozirnim donjim dijelom koji ima postavu, idealan je izbor za dosta prilika pa stoga ne čudi zašto je kraljici upravo ona omiljeni izbor.

Pored toga, haljina je skrojena na takav način da prikriva eventualne “nedostatke” poput širih bokova i trbuščića.

haljina iz zare

“Haljina iz Zare” se pojavila i prilikom posjete Crvenom križu, a kraljica ju je ukombinovala s lakiranim ružičastim cipelama na visoku blok potpeticu, a ukombinovala je i suptilan nakit, naušnice u obliku cvjetića, kao i ovalni zlatni prsten.

Kraljica Letizia poznata je po svojim zanimljivim i inspirativnim modnim kombinacijama, a nedavno je povodom 275. godišnjice rođenja Francisca Goye pojavila se u prugastoj francuskoj majici koja je izazvala oduševljenje. Obilježavanje godišnjice održalo se u gradiću Fuendetodosu u istočnoj Španjolskoj, u blizini Zaragoze.

Pogledajte galeriju:


Ovom prilikom španjolski kraljevski par odao je počast jednom od najvećih i najznačajnijih europskih slikara s kraja 18. i početka 19. vijeka.

Kraljica je ovom prilikom iskombinovala tamnoplave hlače s remenom, uz prugastu crno-bijelu majicu, kao i elegantnu bijelu jaknicu i sandale.

haljina iz zare

Ovakve mornarske prugice prvi put je u svijet mode uvela Coco Chanel. Zapravo su pruge prvo nosili francuski mornari u Bretanji i to od polovine 19. vijeka kada im je uniforma propisana zakonom iz sigurnosnih razloga – tadašnji spasioci su smatrali da će mornari biti lakši za uočiti u prugastoj uniformi ukoliko padnu u more.

Više iz svijeta mode čitajte ovdje.

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime