Dosta pošte koja je neotvorena, teško zatvarajuća vrata ili gomila nabacane obuće kroz koju se morate probijati, samo su neke greške u nizu grešaka, koje, prema riječima stručnjakinje za feng shui, stvaraju negativnu energiju u vašem domu.

Heather Askinosie je holistička iscjeljiteljka i stručnjakinja za feng shui, danas nam otkriva kako ćete ulaz u vaš dom učiniti mjestom koje generiše pozitivnu energiju, te ukloniti sve dosadašnje greške koje ste pravili.

1.Nered morate eliminisati

Kako kaže stručnjakinja, sam ulaz u vaš životni prostor itekako ima uticaja na cjelokupnu energiju vašeg doma. Ukoliko pri ulasku u kuću vas dočeka nered, tu negativnu energiju će vaš um preuzeti, dok naprotiv, sređen i čist ulaz u kuću takođe osigurava i smirenost uma, kao i prenošenje pozitivne energije po kući.

Ukoliko vam se nered zaista previše nagomilao, razmislite o najefikasnijem načinu kako da ga riješite, nemojte se libiti za posegnete za rješenjima poput nabavke ormara ili polica koje bi vam olakšale sortiranje obuće i drugih predmeta.

2.Uvehlo i suho cvijeće

Uređenje interijera po feng shui smatra da je čuvanje uvehlog bilja i cvijeća apsolutno nedopustivo, zbog toga što takve biljke simboliziraju smrt i energiju koja stagnira. dobro bi bilo da biljke s oštrim rubovima listova zamijenite sa zaobljenim, jer prema feng shui oni doprinose stvaranju neprijateljske energije. Vaše cvijeće bi trebalo da stoji nadomak vrata kako bi cirkulišuća energija naišla na pojačanje.

Za više zanimljivosti o cvijetnim aranžmanima interijera čitajte ovdje.

uređenje

uređenje

uređenjeuređenje

3.Posvetite pažnju osvjetljenju

Savršen ulaz u životne prostorije bi trebao biti dobro osvijetljen, i ukoliko je moguće što više otvoreniji. Trebate se pobrinuti da u prostoriji imate dovoljan izvor svjetlosti, bilo prirodnog bilo umjetnog. Ukoliko svakodnevno otvarate prozore u svom domu, onda omogućavate sunčanim zrakama da ulaze u vaše živote prostorije i čiste ih od negativne energije.

4.Položaj ogledala 

Stručnjakinja za feng shui kao jednu od najčešćih grešaka za uređenje doma navodi pogrešno pozicioniranje ogledala. Kako ona govori, ogledalo koje je okrenuto prema ulaznim vratima blokira chi, energiju koja je vitalna i struji tijelom i okolišem, te ju izbacuje van. Isto to važi i za stubište koje je pozicionirano u blizini ulaza, iz istog razloga, blokira chi, koji se teško može kretati životnim prostorom.

 5.Ulazna vrata koja su dotrajala

Ukoliko ulazna vrata vašeg doma ne izgledaju kao nekad, ili se teško otvaraju ili zatvaraju, savjet je da ih obavezno što prije popravite, jer ovakvi problemi s vratima otežavaju u životu stvaranje novih prilika i mogućnosti.

6.Moć kristala

Prema feng shui savjetuje se stavljanje crnog kristala turmalina u sobu, a cilj toga je da se zaštiti energija vašeg doma prilikom dolaska ili odlaska vaših gostiju. Inače se za turmalin vjeruje da čisti, odnosno transformiše gustu energiju u laganu vibraciju, vrši uzemljenje duhovne energije, prečišćava i balansira čakre, te kreira zaštitno polje oko tijela.

Pored navedenog kristala, za uređenje doma po feng shui stručnjakinja preporučuje korištenje ametista, koji u životnom prostoru djeluje kao prečistač energije, jer vrši neutralizaciju svake vrste negativne energije.

Za više zanimljivosti o uređenju interijera pročitajte ovdje.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime