Biti model nije tako lako kako se čini. Život ljepote nije baš takav kako nam govore stranice časopisa. Odlučili smo otkriti neke potpuno neprivlačne detalje iz svakodnevnog života modela i pokazati kako je to biti ideal ljepote u stvarnosti.

modela

U stvari, modeli nisu tanki kao na fotografijama. Retuširanje fotografija traje dugo, mnogo duže nego što možete zamisliti. Neki se modeli upečatljivo razlikuju od onoga što smo navikli viđati u časopisima i na naslovnim stranicama. Mnogo je trikova kako biste fotografiju učinili savršenom, na primjer, izbirljivi fotograf može vas zamoliti da zalijepite uši dvostrukom trakom kako ne bi dolazile do izražaja u različitim smjerovima.
modela

U redu je jesti

Ponekad, gledajući savršene figure modela, počnemo misliti da se njihova svakodnevna prehrana sastoji od lišća zelene salate i nekoliko zelenih jabuka. Ovaj dojam obmanjuje, većina ljudi slijedi normalnu zdravu prehranu i s vremena na vrijeme može priuštiti sendvič s maslacem i kobasicom.

Snimanje se ne plaća uvijek
Novopridošli u modni svijet ostvaruju vrlo skroman procenat prodaje proizvoda koje reklamiraju. Modeli često riskiraju da ostanu bez ičega, pogotovo ako se pucnjava odvija negdje u inostranstvu i bilo je više poput odmora nego posla.
Foto sesije su posao
Ogroman je posao između uslikane fotografije i konačnog rezultata. Model je dužan raditi bez obzira na vremenske uvjete ili temperaturu zraka, često u odjeći koja je potpuno neprikladna za sezonu. Uz to, tokom dana snimanja model mijenja stotinjak izgleda, ne računajući krajnje neugodne položaje u kojima morate fotografirati.
Paparazzi ne spavaju
Čak i profesionalni foto modeli ne žele uvijek biti uhvaćeni u objektive fotoaparata. Neugodno vam je što vas uhvati okretan momak koji s obližnjeg drveta snima prozor vaše spavaće sobe.
Sjajne skupe stvari s modnih revija ostaju kod dizajnera
Mit je da su modeli sretni vlasnici izuzetno ekskluzivnih odjevnih predmeta. Da, ponekad uspiju ponijeti nešto kući, ali to se događa vrlo rijetko i, nažalost, s jeftinom odjećom, a unikatna odjeća će vjerovatno ići na police modnih butika.
Snimanje se ne događa svaki dan
Mnogi osim naravno zvijezda prisiljeni su sjediti bez posla mjesecima. Slična je situacija i u glumačkoj profesiji – većinu vremena zauzimaju audicije, često nimalo uspješne.
Čekanje je glavna komponenta profesije
Čekaju da im frizura bude spremna, čekaju svoju šminku, čekaju da fotograf prilagodi osvjetljenje, čekaju da fotografije budu spremne, čekaju, na kraju, ponuda za dobar posao. Zbog toga modela uvijek možete gledati na setu s knjigom ili telefonom u ruci – modeli imaju puno slobodnog vremena.
Očekivanja nemaju nikakve veze sa stvarnošću
Nije rijetkost da model mjesecima čeka jedan snimak, što se na kraju ispostavi kao težak test u nepodnošljivim uvjetima. A ovo je najbolji slučaj. Ponekad se dugo očekivani posao može u potpunosti otkazati ili dati drugoj djevojci – to su uslovi poslovanja.
Više zanimljivosti iz svijeta mode možete čitati ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime