Tikovina je idealan prirodni materijal za vrtni namještaj. Izdržljiv je, s malo održavanja, ugodan na dodir i uz sve to izgleda apsolutno lijepo.

Vrtni namještaj od tikovine ne može biti otporniji na vremenske utjecaje nego što jeste. Ima prirodna svojstva hidroizolacije koja ga čine otpornim na plijesan i štetočine. Trajat će godinama, uz minimum napora s vaše strane, a s vremenom će dobiti lijepu srebrno sivu boju.

Počastite sebe i svoju terasu ili vrt, vrtnom garniturom s ovim izvrsnim materijalom. Preporučujemo našu novu kolekciju vrtnog namještaja VESTERHAVET koja se sastoji od: vrtnog stola u dvije različite veličine, bistro stola, preklopne stolice, klasičnih vrtnih stolica i vrtne klupe.

 

Svi proizvodi iz kolekcije VESTERHAVET imaju klasičan izgled vrtne garniture, podjednako pogodan u romantičnom vrtu, kao i na urbanoj terasi.

VESTERHAVET vrtne stolice imaju robustan i stabilan izgled, dok su preklopne stolice manje i lakše.

VESTERHAVET je dostupan i kao mali bistro set, savršen za balkon, malu terasu ili ugodan zaštićeni kutak.

MOŽE LI VRTNI NAMJEŠTAJ OD TIKOVINE OSTATI NA OTVORENOM TOKOM ČITAVE GODINE?

Vrtni namještaj od tikovine možete ostavljati na otvorenom tokom cijele godine. Prirodna svojstva tikovine omogućavaju namještaju da podnese kišu, UV svjetlost i loše vremenske prilike uopšte. Da biste održavali vrtni namještaj od tikovine, jednom godišnje uklanjajte nečistoće i alge. Ako tijekom zime odlučite pokriti namještaj od tikovine, upotrijebite pokrivač koji mu omogućava disanje. Kada vrtni namještaj od tikovine ostavite vani, on će poprimiti srebrno-sivu boju u roku od 9-12 mjeseci.

DRVO SA FSC CERTIFIKATOM

Sav drveni vrtni namještaj u JYSK-u nosi FSC oznaku. To znači da drvo dolazi iz šume u kojoj se ne siječe više drveta nego što ga sama šuma može proizvesti. Postoje stroga pravila za upotrebu pesticida i hemikalija, a radnici primaju pristojnu plaću i pristojne radne uslove.
VESTERHAVET kolekcija je dostupn od 1. Aprila  2021.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime