Kada istovremeno imate na jednom mjestu simbol ribe i vode, to će značajno povećati njihov međusobni utjecaj. Jedan od načina da simbol ribe i vodenih elemenata unesete u svoj dom svakako je postavljanje akvarijuma napunjenog ribom. Druga metoda je stvaranje malog ribnjaka u dvorištu u kojem se nalazi riba. Međutim, to se može postići i upotrebom slika riba u moru kao zidnih ukrasa.

Akvarijum sa ribicama neguje glatku energiju vašeg doma, a glatkoća je povezana sa lakoćom, što bi značilo da ovi simboli obezbeđuju lak protok pozitivne energije kroz vaš dom. Ribice u akvarijumu je poželjno držati u području bogatstva, kako bi se aktivirao veći prosperitet. Takođe simboli riba se mogu strateški postaviti u blizini ulaznih vrata kako bi prizvali više bogatstva iz spoljnjeg sveta u vaš dom. Ako je u akvarijumu prisutan element vodopada, potrebno je da on bude okrenut ka centru doma a ne ka vratima, kako bogatstvo ne bi oticalo preko vašeg praga.

Tradicionalno, zlatne ljuljačke su one koje se koriste u feng shui akvarijima. Prije svega, oni su zlatni, pa su povezani s bogatstvom i prosperitetom. Drugo, pripadaju šaranima, koji u azijskoj kulturi predstavljaju sreću. Legenda kaže da je u drevnoj Kini postojao magični šaran, koji je bio toliko moćan da je mogao plivati ​​uzvodno da se takmiči sa Žutom rijekom i vodopadom Longmen. Kad je preskočio ova vrata, postao je čarobni zmaj. Stoga su šareni podsjetnici da također možemo prevladati prepreke i postići uspjeh.
Ako odlučite donijeti sreću u svoj dom kroz akvarij, važno je osigurati da je voda u akvariju uvijek čista, jer je voda čista i ima zdravih riba. Također je važno pronaći akvarij prave veličine i dovoljan broj riba. Zapamtite, prljavi i zapušteni akvariji mogu dovesti do bolesti i siromaštva. Što se tiče broja riba, broj 9 se smatra najsretnijim i najkompletnijim. Što se tiče vrste ribe, zlatna ribica je najbolji izbor, ali u svakom slučaju želite se držati jedne ribe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime