4 trika za ujednačavanje tena tokom vrelih dana
4 trika za ujednačavanje tena tokom vrelih dana

Tokom ljetnog perioda nošenje šminke može da bude naporno posebno ukoliko ste u pokretu tokom većeg dijela dana

Mnogi dame se zato odlučuju za minimalnu šminku. Ukoliko i vi želite da pribjegnete ovoj metodi i pitate se šta bi to bilo dovoljno, a da ne morate da stavljate puder preko cijelog lica, odgovor je korektor.

Ovo je osnovno pravilo ljetne šminke. Vaša baza treba da počne sa SPF, zaštitnim faktorom. Ukoliko imate suvu kožu stavite prvo hidratantni serum ili laganu hidratantnu kremu ispod kreme za sunčanje, pomoći će vam da koža bude adekvatno hidrirana tokom dana. Savjetuje se da sve ovo uradite nekoliko minuta prije nanošenja korektora da biste bili sigurni da će ostati na mjestu.

Korektor koji odgovara vašoj koži

Korištenje korektora koji je za nijansu svjetliji od tona vaše kože je odličan za osvjetljavanje podočnjaka, ali neće dobro djelovati ako se inače ne šminkate. Vaša koža je vjerovatno nekoliko nijansi tamnija tokom ljeta, jer je vaše lice svakodnevno više izloženo sunčevim zracima, što može da učini da presvijetli korektor izgleda neravnomijerno. Koristite korektor ispod očiju koji odgovara vašem tenu tokom ljetnih mjeseci i dodajte jednu tačku svjetlijeg korektora u unutrašnje uglove oka da biste osvijetlili ovo područje.

Ispod korektora koristite korektor boje

Ukoliko imate probleme sa podočnjacima, prije nanošenja korektora nanesite onaj u boji. Koristite zelenu da sakrijete sve crvene podtonove, narandžastu da dodate toplinu, žutu za svijetle tonove kože i ljubičastu da dodate hladniji ton i sakrtijete plave podočnjake.

Fleke i ožiljci

Ako koristite korektor da prikrijete fleke ili ožiljke od akni, postoji strategija koja će pomoći da to izgleda mnogo prirodnije. Prvo nanesite malo pudera na to područje, a zatim nanesite na malu količinu korektora, ostavite da se osuši, a zatim izblendajte.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime