savršena preplanulost

Da li ste znali da vaša ishrana umnogome utiče na ten, te uz pravilnu ishranu može se postići savršena preplanulost na kojoj će vam drugi zavidjeti.

Donosimo vam spisak namirnica koje će poboljšati vaš proces tamnjenja i djelovati pozitivno na vaše tijelo.

Jaja

savršena preplanulost
 Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Jaja

Za jaja kažu da je to namirnica koja ima supermoći. Odličan su izvor vitamina A, B D, folne kiseline, selena i kalcija. Obzirom na visoki udjel svih ovih vitamina, preplanuli ten se lijepi za kožu u nekoliko dana. Jaja su takođe odlična za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Odlična kombinacija.

Svježi sir

savršena preplanulost
 Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Svježi sir

Ova superhrana obiluje aminokiselinama i kalcijem, što svakako nije loše uključiti u svakodnevnu ishranu. Proteini, vitamin B12, kalcij i vitamin A pomažu koži da dođe do ljetnog sjaja te poboljšavaju cjelokupno zdravlje.

Kelj

savršena preplanulost
 Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Kelj

Tako je, baka vam nije lagala kada vam je govorila da je kelj zdrav. Kelj je poznat kao superhrana i najnoviji je i najdraži sastojak svih nutricionista i fitnes trenera. Kovrčavi zeleni kupus je nabijen vitaminima koji unapređuju naše tijelo. Uz dosta beta karotena, ne samo da ćete postići izvrstan ten, nego ćete i zadržati fit oblik tijela, jer kelj poboljšava metabolizam i zaštititi vašu kožu od mogućih karcinoma.

Mango

savršena preplanulost
Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Mango

Ne samo da je ukusna, već je i ova supervoćka izuzetno zdrava. U U stanju je da spriječi rak, smanji holesterol, očisti kožu i alkalizira tijelo, odnosno smanji kiselost što ubrzava metabolizam i sprječava brojne bolesti. Obiluje vitaminom C i A, kao i sa 25 različitih vrsta karotenoida. Ne samo da će ljeti pripremiti vaše tijelo za tamnjenje, već će vas mango zaštititi i od bolesti u bilo koje doba godine.

Mrkva

savršena preplanulost
 Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Mrkva

Mrkva je obilan izvor beta karotena koji djeluje tako što pojačava pigmentaciju kože, tj. tamnjenje. Pored toga širi krvne sudove i poboljšava vid.

Jagode

savršena preplanulost
 Savršena preplanulost se najlakše postiže uz ovih 10 namirnica: Jagode

Čarobna bobica za žene, posebno za našu kožu. Ne samo da će vam pomoći da potamnite, već će i pomoći protiv starenja kože. Jagode su prepune vitaminom C i antioksidansima. Pored toga, sadrže antocijane pigmente koji bobicama daju grimiznu boju. Ovi pigmenti doprinose u obnavljanju oštećenih vlakana kolagena, potiču sintezu kolagena i jačaju krvne sudove. Dakle, s ovom mirisnom bobicom, učinci tamnjenja neće biti zastrašujući.

Buča – Bundeva

savršena preplanulost

Bundeva a anročito bundevine sjemenke su dobar izvor karotenoida, beta karotena, vitamina C kao i cinka i selena. Najbolji je proizvod za poboljšanje zdravlja kože i kostiju. Bundevu nutricionisti preporučuju i kao protuupalno sredstvo, odnosno ona štiti naša crijeva od infekcija i čira. Najbolje je koristiti hladno cijeđeno bučino ulje.

Lješnjaci

savršena preplanulost

Jedna šaka lješnjaka sadrži 86 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina E. Uz to, poboljšat će vaš kardiovaskularni sustav, spriječiti rak i poboljšati zdravlje kostiju i zglobova.

Batat

savršena preplanulost

Ovo povrće jednostavno obiluje sa vitaminom A. Ne samo da će vaš bronzani ten dovesti do savršenstva, već će regulisati i šećer u krvi. Slatki krompir pored toga ima antiupalna i antibakterijska svojstva.

Limun

savršena preplanulost

Vitamin A se takođe u velikim količinama nalazi i u limunu, a on pojačava proizvodnju melanina u tijelu. Melanin je prirodni pigment koji kožu čini tamnijom dok se pržimo na suncu. Dakle, ukoliko ste u potrazi za savršenim preplanulim tenom, nemojte zaboraviti na ovaj citrus.

Elle

Kakav efekat plivanje ima na tijelo i um? 🏊‍♀️

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime