Ko je bolji u krevetu – muškarci s
Ko je bolji u krevetu – muškarci s "pločicama" ili oni sa stomakom?

Izgled tijela muškarca ima veliku ulogu u seksu, od samog izbora partnera do njegovih ljubavnih vještina. I dok se kao ideal smatra mišićavo tijelo muškarca, u praksi je situacija znatno drugačija.

Ko je bolji u krevetu?

Prema istraživanju naučnika s turskog Univerziteta Erciyes muškarci s nešto većim indeksom tjelesne težine i obimom struka većim od 92 cm, u prosjeku duže “traju” u seksu – oko 7,3 minuta.

S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosječno trajanje seksa oko 2,5 minuta prije orgazma.

Mršaviji iz grupe jedva su izdržali tri minuta, a češće pate i od prerane ejakulacije.

– Recimo da muškarac ima seks 100 puta godišnje. Ako ima naslage na stomaku, on će provesti otprilike osam sati – cijeli radni dan – više godišnje u seksu sa svojom partnerkom nego ako ima pločice. To je znatna količina vremena – piše u izvještaju.

Naime, pivski i razni drugi oblici stomaka povezuju se i s većim nivoom hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu, piše Business Standard.

Osim stomaka, još neke stvari doprinose većoj izdržljivosti. Naime, istraživanja pokazuju da seks duže traje s muškarcima koji su obrezani.

Također, seks s kondomima obično traje duže zbog smanjene osjetljivosti nerava.

Da pitate žene, u savršenom svijetu seks bi u prosjeku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77% pripadnica nježnijeg pola.

To ne uključuje vrijeme predigre, koja bi po njima trebalo da traje bar 10-ak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks – sve prije same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosječan seks traje svega od tri do sedam minuta, a oko 25% muškaraca pati od prijevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minute.

Također, od 5 do 10% muškaraca muči, odlaže ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu da dožive orgazam u seksu s partnerkom ili im za to treba neuobičajeno dugo, preko 30 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime