Satan Shoes patike kreirane od strane umjetničkog kolektiva MSCHF izazvale su velike kontroverze posljednjih dana na internetu. O čemu se ovdje radi i kakve su patike u pitanju čitajte u nastavku.

Riječ je o tenisicama koje su bazirane na modelu Air Max 97 kompanije Nike.

satan

Obzirom da je očito da su patike satanistički orjentisane, na njima se da jasno primjetiti križ okrenut naopako, pentagram kao i natpis Luke 10:18, što se odnosi na Evanđelje po Luki koje glasi : “Da,’ reče im on, ‘vidio sam Sotonu kako poput munje pada s neba.”

Ono što je još kontroverznije u cijeloj ovoj priči jeste da svaki par patika sadrži po kap ljudske krvi, kao i to da je serija proizvodnje patika ograničena na broj 666, to jest patike su već rasprodate u tom broju primjeraka, a sam broj 666 je poznat kao “broj zvijeri” ili “sotonin broj”.

Satan Shoes patike rezultat su suradnje poznatog repera Lil Nas X-a i umjetničkog kolektiva MSCHF. Cijelu ovu priči reper Lil Nas X iskoristio je kako bi promovisao svoju novu kontroverznu pjesmu MONTERO, gdje je on prikazan kako pada u pakao.

Prvobitno se Nike ogradio od ovog modela, da bi se nakon toga kompanija odlučila na tužbu protiv ekipe koja je radila na ovim patikama zbog kršenja zakona o zaštitnom znaku.

satan

Satan Shoes patike je još jedan primjer kako je svijetom zavladalo ludilo, sigurno ćemo čitati još sličnih vijesti u budućnosti, a koji je idejni motiv kreiranja ovakvih patika teško je znati.

Hvala vam što nas čitate, nastavite nas pratiti, za više zanimljivosti iz svijeta mode i trendova čitajte ovdje.

Lil Nas X američki je reper, pjevač, tekstopisac i javna ličnost. Rođen je 1999. godine 9. aprila. Svoju rap karijeru započeo je krajem 2018., kada je 3. Decembra izdao country rap pjesmu “Old Town Road”. Zanimljiva informacija je da je kupio beat za navedenu pjesmu online, za cijenu od 30 dolara od producenta po imenu YoungKio.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime