Ako imate okrugli oblik lica, ovih nekoliko frizura u nastavku mogu vam pomoći da na najbolji mogući način istaknete svoje lijepe crte, a ujedno i prikrijete male nedostatke.

Ravni paž

okrugli oblik lica

Uvijek je odlična opcija asimetrična paž frizura, ukoliko imate okrugli oblik lica dublji razdjeljak sa strane i ravni vrhovi stvaraju paž frizuru koja će da vam odlično stoji.

Punđa i šiške

okrugli oblik lica

Mislite da punđa na vrhu glave je idealna samo za one dane kada vam kosa baš i nije najčistija? Razmislite još jednom. Ovaj stil uvijek možete nositi, a u vaš okrugli oblik lica dodatno se uklapaju “lažne šiške”. Kako da dobijete lažne šiške? Dio kose sa zadnje strane prebacite naprijed, nakon toga ostatak kose svežite u punđu.

Razbarušeni paž srednje dužine

okrugli oblik lica

Ni previše kratko, ni previše dugo – da to je idealna dužina kose za okrugli oblik lica, kada imate kosu srednje dužine tada možete kombinovati mnoštvo frizura. Ova frizura, sa šiškama koje su prebačene u stranu pomoći će vam u namjeri da izgledate moderno, ali ujedno i veoma privlačno.

Talasasta pixie frizura

pokrugli oblik lica

Dovoljno je samo nekoliko nonšalantnih talasa u kosi da dobijete frizuru uz koju ćete biti u centru pažnje. Ova frizura je takođe odlična za okrugli oblik lica.

Savršena punđa

okrugli oblik lica

Savršena punđa zaista postoji i ona je smještena na vašem potiljku, dok vam šiške, prebačene u stranu, pomažu da lice izgleda tanje.

Rep preko ramena

okrugli oblik lica

Podignite kosu i “odvucite je” od lica, na taj način ćete djelovati viši a zbog volumena kose na vrhu lice će djelovati manje zaobljeno. Dodatno, prebačen rep preko ramena doprinosi ovom efektu.

Nježne šiške

okrugli oblik lica

Izraženije crte lica (pri tome se misli na okrugli oblik lica) zahtijevaju i nježnije šiške odnosno malo rjeđe nego uobičajeno. Uz ovaj način ćete dobiti nježniji i privlačniji stil, a koji možete postići tako što ćete šiške blago zagladiti četkom nakon feniranja.

Teksturisani paž

okrugli oblik lica

Teksturisani paž jedna je od najlaskavijih frizura za vas ukoliko imate okrugli oblik lica, a najbolje od svega je to što se veoma lako može napraviti.

Pletenica sa strane

okrugli oblik lica

Ukoliko imate dužu kosu, onda ste sigurno vične frizurama sa pletenicama. Međutim, ukoliko imate okrugli oblik lica, onda je ova frizura sa pletenicom prebačenom u stranu i dužim šiškama s druge strane jedna od najljepših koja će skrenuti pažnju na frizuru, a ne na oblik lica.

Centralni razdjeljak

okrugli oblik lica

Mali detalj kao što je razdjeljak po sredini glave će vam pomoći da dobijete veoma elegantnu frizuru. Duži paž ili lob odgovara okruglom licu te ga čini “izduženim” i tanjim, što vam i jeste cilj.

Mini

Bore, pjege, požutjeli zubi: Evo kako prikriti znakove starenja

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime