Boost Your Metabolism card with colorful background with defocused lights

Bilo da ste usred programa vježbanja ili dijete, glavno što ćete primjetiti je to da je sagorijevanje masti ne ide baš onako brzo kao što ste zamislili. Razočarani ste dinamikom ostvarivanja željenih rezultata, ili se oni nikad nisu ni pojavili. Ono što je ključno za sagorijevanje masti je ubrzavanje metabolizma, a to možete postići unošenjem određenih namirnica i vježbanjem.

Evo o čemu je riječ:

Dodavanjem sagorijevača u vašu ishranu ubrzavate metabolizam.

Počnite unositi više grožđa, kupina, trešanja i malina. Ove vrste voćki imaju vrlo malo ugljenih hidrata i učinkovito razlažu masti te se one tako lakše izbacuju iz organizma. Najbolja kombinacija za ubrzavanje metabolizma su nemasni jogurt i bobičasto voće.

Eliminišite salo sa stomaka brže

ubrzati metabolizam
Zeleni i crni čaj ubrzavaju metabolizam

Pokušajte piti zeleni i crni čaj. Mnoga naučna istraživanja pokazuju da ove dvije vrste čaja pospješuju topljenje masnih naslaga sa stomaka. Dodatkom limuna taj efekat bude jos veći.

Maslinovo ulje 

Maslinovo ulje metaboliše masti na prirodan način. Istraživanja su pokazala da 30 ml maslinovog ulja dnevno mogu smanjiti dobijanje masnih naslaga do 1kg sedmično.

Jedite više zeleniša

Metabolizam
Zeleno povrće ubrzava metabolizam

Blitva, kelj i špinat na prirodan način kontrolišu apetit. Gotovo čitave godine ih možemo naći i oni ubrzavaju metabolizam.

Vježbajte na otvorenom

Ako ste izgubili dosta kilograma na traci za trčanje ili na aerobiku i ako više ne djeluje, vaš organizam je navikao na intenzitet vježbanja i više ne sagorjeva masti. Najbolji način je da promjenite mjesto vježbanja, tako što ćete zamjeniti teretanu za trčanje na otovrenom. Probuditi će vaše tijelo i pomoći će vam da sagorite više kalorija. Ako vas zanima koja vjezba troši najviše kalorija kliknite ovdje.

Koristite traku za trčanje u svoju korist 

metabolizam ubrzavanje
Trčanje na traci

Ako niste ljubitelji trčanja napolju ili hodanja, podesite traku tako da miksate podešavanja na traci ( brzinu i vrijeme). Mijenjajte intenzitet trčanja. Trčite 60 sekundi najbrže što možete a zatim trčite laganim intenzitetom 2 minute . Ako je moguće na traci podesavati nagib. Onda možete podesiti brdovit metod rada u kojem možete brzo hodati ili trčati. Više o trčanju na traci pogledajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime