Savjeti za promjenu boje kose
Savjeti za promjenu boje kose

Nerijetko se dešava da nam dosadi naša boja kose. Ipak, dosta nas nema dovoljno hrabrosti da se odluči na tako radikalan potez i iznenadi okolinu novom bojom kose.

Najprije morate biti sigurni da zaista želite da promijenite boju kose. Pri tome, razmislite šta očekujete i kakvu će promjenu nova boja unijeti u vaš život.

Nakon što ste odlučili da želite ovu promjenu, provjerite koja boja kose najbolje odgovara vašem tenu i boji očiju. U tome vam može pomoći i posjeta salonu perika, gdje možete probati različite nijanse željene boje.

Ako želite da iz svijetle pređete u tamnu boju, to nije neki veliki problem kao što je kada iz tamne želimo da postanemo plavuše. Proces skidanja boje zavisi od toga koliko ste se dugo farbale određenom bojom.

Savjeti za promjenu boje kose

Iz svijetle u tamnu

Plavuše koje žele da postanu smeđe ili crne treba da povedu računa da li im je i koliko podloga pepeljasta da se ne bi desilo da boja “pozeleni”. Takođe, ako ne volite tople smeđe tonove, a prirodno imate crveni pigment, treba da znate kako se boje i nijanse kombinuju. Zato je najbolje da velike promjene, kao što je mijenjanje boje, prepustite frizeru. Sa plave boje svaka se boja brzo ispira, pa je zato umješnost frizera u tome da pripremi kosu da nanesena boja što duže traje i bude ujednačena.

Iz tamne u svijetlu

Ako imate tamnu boju kose i želite da ju posvijetlite, neophodan vam je skidač boje. Danas postoje skidači koji vam neće oštetiti kosu, a uspješno će skinuti tamnu boju. Njihov efekat u prvom nanošenju zavisi od toga koliko ste se dugo farbali tim tamnim tonom, što znači da ako je to dug period vjerovatno je potrebno više nanošenja. Ipak, od brinete u jednom danu možete postati plavuša, jer se boja nakon skidača mora prefarbati. Skidači skidaju sve boje, osim blanša. Sam proces traje bar tri sata, a ako je u pitanju crna boja koja je godinama nanošena, vjerovatno i cijeli dan. Ali, dobićete boju koju želite, a kosa neće biti oštećena.

Crvena kosa i svijetle oči

Žene sa svijetlim očima izgledaju odlično kao crvenokose. Ako imate svijetle oči, obavezno razmislite o tome da isprobate crvene nijanse. Ako imate tamniji ten, odlično će vam stajati topli tonovi i nijanse boje vina. Ako imate svjetliji ten, slobodno isprobajte čitavu paletu punih, crvenih tonova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime