Celebrity svijet bogatih i slavnih čini nam se, u nekim aspektima, dosta neobičan i stran, a često se dešava da poznate ličnosti ne umiru baš na svakodnevni način kao obični smrtnici, njihove smrti znaju često biti dosta bizarne i mistične. Predoziranje, trovanje alkoholom, ubod smrtonosnih životinja, sportske i automobilske nesreće – kroz historiju imamo dosta primjera neobičnih smrti slavnih osoba. Oko nekih se čak pojavljuju razne teorije zavjere vezane za njihovu smrt, danas vam donosimo nekoliko bizarnih i šokantnih priča.

Whitney HoustonCelebrity

Ova glazbena diva sa prekrasnim glasom preminula je 2012. godine iznenada i na tragičan način. Tada je imala 48 godina života, a popularna pjevačica pronađena je utopljena u kadi hotela, a kasnije je obdukcija pokazala da je prije smrti u sebe unijela pravi koktel droga i alkohola. Njeno tijelo je pronašla izbezumljena spremačica.

Tupac ShakurCelebrity

Prema mnogima Tupac Shakur bio je i ostao najveća legenda repa ikada, ubijen je kada mu je bilo samo 25 godina. U obračunu bandi, Tupac je primio četiri metka u grudi. Nakon hitne hospitalizacije izvršene su tri operacije nad njim, odstranjeno mu je desno plućno krilo, ali Tupac nije izdržao i nakon 6 dana borbe za život je preminuo.

James DeanCelebrity

Bio je miljenik žena diljem svijeta, “buntovnik bez razloga”, bio je izuzetno mlad kada je poginuo, sa samo 24 godine. Poginuo je davne 1955. godine u automobilskoj nesreći, a Hollywood ga nikada nije prežalio.

Brittany MurphyCelebrity

Bila je prava slatkica s TV ekrana, imala je samo 32 godine kada je preminula. Navodno je se srušila u svom domu u Los Angelesu gdje je pronađena mrtva. Zvanično je njena smrt proglašena prirodnom smrću jer je obdukcija pokazala da je umrla od srčanog udara, koji je izazvan prekomjernom konzumacijom droga. Njen otac je javno pričao suprotno tim tvrdnjama, on je tvrdio da je njegova kći ubijena. Zbog takvih izjava, oko smrti ove glumice rasplele su se razne teorije zavjere.

Sonny BonoCelebrity

Ovaj poznati muzičar i suprug legendarne Cher na veoma neobičan način je preminuo. Ko je mogao pretpostaviti da će ga skijanje koštati života. Za vrijeme svog zimovanja na jezeru Tahoe, skijao je po odlično uređenoj stazi ali odjednom je skrenuo sa svog pravca i zakucao se u drvo. Na licu mjesta je preminuo zbog teških povreda glave. Postojale su sumnje da je tokom skijanja bio pod uticajem narkotika, ali obdukcija je demantovala te tvrdnje.

Kurt CobainCelebrity

Kurt Cobain bio je legendarni frontmen grupe Nirvana, a godinama je mučio muku s ovisnostima o drogama i alkoholu, imao je velikih problema s depresijom, da bi na kraju sve to rezultiralo samoubistvom 1994. godine. Imao je samo 27 godina kada je sačmarom pucao sebi u glavu.

Anna Nicole SmithCelebrity

Sa samo 39 godina od posljedica predoziranja preminula je popularna američka starleta i Playboy zečica Anna Nicole Smith. Da bi tragedija bila još veća, nekoliko mjeseci prije njene smrti preminuo je njen 20-godišnji sin na isti način, kao posljedica predoziranja. Godinama se borila protiv ovisnosti, iako je ostavljala utisak vesele i vrckave žene, definitivno je bila celebrity za kojeg nikad ne bi rekli da se bori sa tako teškim problemom.

Steve Irwin

Popularni krotitelj krokodila, australski zoolog i lovac na zmije poznat je po tome što je zabavljao gledaoce svojim avanturama po prašumama, pustinjama i morima diljem svijeta, ali na kraju je okončao karijeru na kućnom pragu. Za vrijeme ronjenja u Velikom koraljnom grebenu u Australiji, primio je otrovni ubod od raže u predjelu pluća, te mu nije bilo pomoći. Kroz nekoliko minuta je podlegao.

River Phoenix

Imao je samo 23 godine ovaj popularni glumac, kada je pronađen mrtav ispred jednog holivudskog noćnog kluba. Rezultati obdukcije pokazali su da je bio žrtva heroina i kokaina koji su pronađeni u njegovom organizmu. Jedan je od najmlađih tragično preminulih iz celebrity svijeta.

Michael Jackson

Srčani udar je pokosio kralja popa 2009. godine, u njegovoj 50. godini. On se srušio u svojoj kući, a iako se činilo isprva da je riječ o tipičnom zatajenju srca, kasnije se otkrilo da je zapravo riječ o ubistvu. Njegov liječnik Conrad Murray optužen je da mu je svjesno prepisivao lijekove koji dovode do zastoja srca.

Više novosti i zanimljivosti iz celebrity svijeta čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime