Crvena haljina postao je simbol ženstvenosti, simbol ženskog seksipila a brojne filmske dive su je ponosno oblačile i osvajale gdje god se pojave, od Vivien Leigh do Julije Roberts.

Obzirom da je crvena boja strasti, svakako da je upravo ta boja najbolji izbor za one koji žele biti primjećeni i zadržati fokus pažnje.

Iako su pojedini od ovih filmova stariji čak i od naših baka, a radnje filmova smještene na početak ili čak i prije 20. vijeka, očigledno da ove haljine ne zastarijevaju i nikad neće zastariti.

Brojne glumice i javne ličnosti su nosile crvene haljine, najveće filmske dive su svojim ulogama gdje su odjevene u crvenu haljinu stekle ogromnu popularnost, a crvenu haljinu umnogome popularizovale.

Najpoznatije crvene haljine sa šljokicama nosile su Marylin Monroe i Jane Russell u “Muškarci više vole plavuše”.

Jessica Rabbit je nosila crvenu šljokicastu haljinu golih leđa i još dubljeg izreza, a u “Zgodnoj ženi” Julija Roberts je nosila i duge rukavice na gola leđa.

Šal od tila imala je Audrey Hepburn u “Funny face”, a sličan šal imala je i Scarlett O Hara. Haljine s korzetima ponosno su pronosale Keira Knightley i Nicole Kidman.

No nije sve u glamuroznim haljinama sa šljokicama, volanima, perjem i rukavicama, svoje samopouzdanje i zavodnički potencijal mnoge su ljepotice u prošlosti iskazivale u jednostavnim crvenim haljinama, a to su najbolje dokazale ljepotice Cameron Diaz i Penelope Cruz.

Definitivno crvene haljine unose malo neke magije i strasti u svaki garderober, a u nastavku vam donosimo deset ikoničnih filmskih favorita koji su popularizovali nošenje crvene haljine :

Marylin Monroe & Jane Russell, “Gentlemen Prefer Blondes”

Jessica Rabbit, “Who Framed Roger Rabbit”

Audrey Hepburn, “Funny Face”haljina

Julia Roberts, Pretty Womanhaljina

Rihanna, “Ocean s 8”haljina

Vivien Leigh, “Gone With The Wind”haljina

Keira Knightley, “Anna Karenina”haljina

Nicole Kidman, “Moulin Rogue”haljina

Penelope Cruz, “Jamon,Jamon”haljina

Cameron Diaz, “Mask”haljina

Za više zanimljivosti iz svijeta mode ali i celebrity tračeva čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime