Marilyn Monroe važi za jednu od najljepših žena svih vremena, a da li su njeni savjeti prijenjivi danas, saznajmo u nastavku teksta.

Zapravo, jednostavan odgovor vam odmah možemo dati : ne baš.

Marilyn Monroe je bila jedna od najvećih filmskih ikona, sa gotovo nedostižnim proporcijama, a ova ljepotica je 50-ih godina prošlog vijeka otkrila za Pageant Magazine kako je postizala svoju figuru.

Marilyn Monroe

Kaže da joj svako jutro počinje sa umivanjem, pranjem zuba, te nakon toga slijedi 10- minutno vježbanje s lakšim utezima. Kaže da su joj najvažnije bile vježbe za prsa, koje je izvodila tako što bi legla na pod i raširenih ruku dizala utege od otprilike 2,5kg iznad glave, po 15-ak ponavljanja u serijama, te pod različitim uglovima.

Kaže da bi često radila vježbe dok se ne bi umorila, nije imala neko određeno pravilo koliko bi tačno serija radila i koliko bi joj tačno trajao trening. Jednostavno je radila dok se ne umori i to je smatrala idealnim treningom, bez preforsiranja.Marilyn Monroe

Nakon toga bi slijedio doručak, kojeg možemo opisati kao blago rečeno zanimljiv. Ona bi imala običaj zagrijati šoljicu mlijeka a zatim bi u to mlijeko izlila dva sirova jaja, pomiješala ti smjesu a zatim popila uz jednu multivitaminsku tabletu. Preferirala je da večera u svojoj hotelskoj sobi, umjesto u restoranu, te bi sama sebi na električnom štednjaku voljela pripremati steak, janjeći odrezak ili jetricu. Kao prilog je voljela sirove mrkve.

Marilyn Monroe

Iako je unosila beta karotene, Marilyn Monroe je izbjegavala da se izlaže suncu, a ovaj stav je ispravan i 70-ak godina kasnije, iako je danas u trendu težiti ka preplanuloj koži. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe nije bila ni ljubitelj sportova poput tenisa, ili golfa, ali je zato bila veliki pristalica beauty sleep-a. Nije voljela nikud žuriti, voljela je duže spavati a nedjeljom je uživala da se razbuđuje i po 2 sata. E to bi mogli nazvati pravim luksuzom.

Više zanimljivosti iz celebrity svijeta čitajte ovdje.

 

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime