Onim damama koje su naučile sve o make up-u, poprilično je poznato to da dobar izgled ne postoji bez lijepih uređenih i definiranih obrva. Kaže se za obrve da su okvir lica i očiju, i doista je tako, što ćete i same da primjetite kada istaknete svoje obrve i primjetite razliku.

Zbog toga ne treba da nas čudi da je upravo ogranak industrije ljepote koji se bavi uljepšavanjem obrva danas postao multimilionski i veoma aktuelan biznis, koji nam stalno pruža novosti i nadograđivanja u smislu izbacivanja proizvoda uz pomoć kojih same možemo tretirati naše obrve, do najnovijih vrhunskih tretmana.

Tretman koji se pojavio protekle godine i kojem predviđaju apsolutnu kulminaciju ove godine predstavljen je pod imenom Brow lamination, a mi vam ga danas predstavljamo.

obrve

O ČEMU SE RADI?

Da skratimo, ovaj tretman je nešto poput trajne za vaše obrve, te vam garantuje uređene, začešljane, voluminozne, te dugotrajne obrve a radi se sa vašim već postojećim dlačicama. Više detalja o tome iznijet će stručnjakinja Manuela Picard, koja je vlasnica zagrebačkih brow salona koji nose njeno ime. U nastavku nam otkriva više o ovoj metodi.

“Brow Lamination ili Brow Lift je definitivno u posljednjih godinu dana jedan od naših najpopularnijih tretmana. U suštini taj trend je istovremeno počeo kod nas kad je počeo i diljem svijeta, pa tako da mogu reći da ne kasnimo za ostatkom svijeta, kada se radi o tehnikama uređivanja obrva”, otkrila nam je Manuela.

Kako Vi komentarišete ovu metodu, i da li zaista daje rezultate ?

Definitivno se radi o novitetu koji neće nestati jer postoji veliki broj prednosti. Vjerovatno nije za svakoga, ali veliki broj naših klijentica su oduševljene iz sljedećih razloga:

Tanke i zaista slabe obrve mogu dobiti na punoći, te mogu dobiti na lijepom obliku, bez ikakve potrebe za dramatičnim tretmanima poput microblading-a.

Lijepo izgleda kada se radi preko već izblijedjelog microblading-a, ili puder obrva jer se postiže 3D efekat, te još bolji izgled punoće, a izblijedjeli trajni make up na obrvama poprima novu svježinu.

Tokom postupka obrve se mogu ili ne moraju bojati bojom za obrve, ukoliko prirodnu boju želimo dobiti, ili npr bojenje kanom kada želimo dobito jaku, dramatičnu boju obrva.

Kako bi rezultati ovog tretmana duže potrajali, te obrve svaki dan izgledale odlično, preporučujemo vam da naveče obrve njegujete uljem za obrve, ili kokosobim ili arganovim uljem. Ujutru bi ih trebali počešljati maskarom za obrve, kako bi bile perfektne tokom cijelog dana.

Pogledajte u sljedećem videu kako zapravo izgleda brow lamination :

Koji su tretmani obrva trenutno najpopularniji među Hrvaticama ?

Obzirom da je nastupila pandemija i da se sada nose maske- oči i obrve dolaze do izražaja kao nikada prije, pa su tako i tretmani za oči i obrve naročito popularni u zadnje vrijeme.

Threading obrva zauzima prvo mjesto, to jest oblikovanje obrva koncem uz bojenje bojom za obrve ili kanom. Radi se o jednom zaista brzom tretmanu kojeg svaka dama može napraviti u jednoj pauzi za ručak recimo.

Brow Lamination i Lash Lift su tretmani koji zauzimaju drugo mjesto po popularnosti, još uvijek su popularne ekstenzije trepavica iako smo zapazili da su manje tražene u zadnje vrijeme, te da je Lash Lift daleko popularniji tretman, vjerovatno zato što je ekonomičniji i duže traje.

Trenutno najveći hit su kombinacija lijepo uvijenih trepavica sa threadingom i Brow Lamination tehnikom.

obrve

Koja je Vaša preporuka damama koje žive brzo, dinamično, i nemaju vremena a ni strpljenja za svakodnevno iscrtavanje obrva ili pak sjenčanje ?

Ukoliko tražite trajnije rješenje za vaše obrve onda bi puder obrve, odnosno lagano trajno sjenčanje obrva bilo idealno za vas. Radi se o tehnici koja je postala veliki hit, ovisno o vrsti kože može da traje godinu ili čak dvije, recimo masniji tipovi kože trebaju češće korekcije, dok suhi tipovi zahtijevaju manji broj korekcija. No, i kada se dame odluče za ovakav trajni tretman, mjesečno grooming u smislu threadinga obrva i bojanja dlačica se apsolutno preporučuje ukoliko biste željeli da dobijete uredan 3D efekat obrva.

Na popularnosti u posljednje vrijeme Microblading definitivno gubi, te biva polako zamijenjen puder obrvama jer izgledaju daleko nježnije i prirodnije.

Za više novosti i zanimljivosti iz svijeta mode i ljepote čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime