Prema savjetima stručnjaka, postoji čak osam efikasnih načina kako se riješiti podočnjaka. Učinite da vaše vrećice ispod očiju trajno nestanu uz pomoć savjeta u nastavku teksta.

Moderni način života donio je sa sobom potrebu da dnevno provodimo neko vrijeme pred velikim ili malim ekranima, što umnogome opterećuje naše oči. Pandemija nas je dodatno natjerala da koristimo savremenu tehnologiju i buljimo u ekrane, dosta nas svakodnevno koristi Zoom zbog sastanaka a neki od nas su u karantinu pa se odajemo gledanju filmova, serija, itd..

Sve to doprinosi tome da tamni kolutovi ispod naših očiju postanu veoma izraženi.

Dr. Sabrina Shah-Desai je plastični hirurg, koja je specijalizirana za hirurgiju vjeđa i osnivačica klinike Perfect Eyes. U intervjuu za Vogue kazala je: “Kako starimo, tako gubimo volumen u području ispod naših očiju. Takve promjene mogu dovesti do tamnih koluta, bora, tanke kože i umornog izgleda. Istovremeno, otečene oči i koža koja visi može biti rezultat umora, stresa, alergija, dehidracije i oštećenja suncem.”

Šta trebamo konkretno uraditi ukoliko nas muči područje ispod očiju ? Kako se riješiti podočnjaka na pravi način ?

1.Prehrana

Kao na ostalim dijelovima kože, određeni problemi koji se manifestuju vjerovatno su rezultat loše prehtane. Tamni podočnjaci mogu biti rezultat nedostatak željeza i vitamina B ishrani, stoga biste trebali više unositi špinata, graška, graha, slanutka, kvinoje, brokule, tofua, marelica, tamne čokolade. Izbjegavajte pušenje, alkohol i veće količine soli, unosite više vode u organizam.

2.Krema za oči

KAKO SE RIJEŠITI PODOČNJAKA

Koža ispod očiju je tanja i nježnija nego negdje drugdje na tijelu, stoga trebamo biti naročito obzirni i pažljivi prema njoj. Prvi znakovi umora i nezdravog života će se manifestovati upravo na ovom regionu.

Inače ovo područje ima manje žlijezda, stoga se manje hidratizira. Stoga je potrebno koristiti hidratirajuće kreme, obogaćene vitaminima B i C. Nemojte žaliti da kupite skuplju kvalitetniju kremu, vaša koža će vam biti zahvalna.

3.Retinoidi

Retinoidi mogu omogućiti obnavljanje kolagena i osnaženju vaskularnog dijela, a vitamin C može spriječiti pigmentaciju te osvijetliti taj dio kože. Nađite serum s retinolom koji vam odgovara, s tim da morate biti pažljive. Trebate postepeno navikavati kožu ukoliko posežete za jačim kozmetičkim proizvodima.

4.Korektor

Trebate da nabavite dobar i kvalitetan korektor za to područje. Povedite računa da korektor odgovara nijansi vaše kože, ukoliko vas muči diskoloracija. Ukoliko su vam podočnjaci plavičasto- ljubičasti, trebate odabrati nježnu puderastu boju kože, a ukoliko su viđe zelenkasto- smeđkasti korektor bi trebao imati nijansu breskve.

5.Radiofrekvencija

Isprobajte radiofrekvenciju ukoliko ste spremne za nešto konkretniji tretman, a bojite se iglica. Radiofrekvencija podstiče proizvodnju kolagena i elastina u koži, tretman je učinkovit kod spuštenih vjeđa te nudi dugotrajnije rezultate.

6.Mezoterapija

Za one malo hrabrije sljedeći korak je mezoterapija. U pitanju je minimalno invazivna procedura, injekcija koktela vitamina i minerala u mezodermalni sloj kože. Sam zahvat je bezopasan i jednostavan, a dokazano je učinkovit protiv podočnjaka, vrećica ispod očiju, bora i dehidriranom kožom.

7.Fileri

Radi se o malo kompleksnijem zahvati i potrebno je da imate puno povjerenje u stručnjake koji će ga izvesti. Definitivno vam može pomoći oko problema sa podočnjacima.

8.Lifting

Nekoliko vrsta estetskih zahvata vam takođe mogu pomoći u rješavanju vaših problema s područjem ispod očiju. Možda je ova opcija pravo rješenje za vas, naročito ukoliko vam se godinama povećava višak kože oko očiju koji vam je počeo smetati i stvarati teret. Ukoliko ste zainteresovane za ovu metodu, pronađite pravog stručnjaka i budite spremni da iskeširate, jer estetska hirurgija nikad nije bila jeftina.

Više na temu zdravlja i ljepote čitajte ovdje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime