U cilju olakšanja putovanja i boravka svojih gostiju, u ova čudna vremena, zagrebački hotel Eslanade je odlučio da svojim gostima ponudi jednu potpuno novu uslugu- testiranje na koronu. Testiranje se sprovodi u posebnim prostorijama, u prethodno dogovorenom terminu, sa posebnom pogodnošću u vidu besplatnog prijevoda na engleski jezik i medicinskim osobljem.

U današnje vrijeme, većina država traži od putnika ili vlastitih državljana da predoče negativan PCR test na COVID-19 prije ulaska u zemlju. To može biti veoma komplikovano, jer se nerijetko radi ne samo o jednom nego o više testiranja tokom putovanja. Pored toga, gubi se vrijeme na traženje lokacije koja nudi takvu vrstu usluge, a i može se oduljiti sa čekanjem što može dodatno stvoriti nervozu.

Hotel Esplande poznat je po pružanju usluga na visokom standardu, a sada su iz uprave hotela odlučili da pruže putnicima ono što im je postalo najpotrebnije na putovanju – testiranje na koronu u udobnosti hotela, i to po vemoa korektnim cijenama. Ova usluga se sprovodi u suradnji s LabPlus, sa krajnje profesionalnim osobljem, testiranje se provodi u okviru strogih epidemioloških mjera i u tačno dogovorenom terminu. Već neko vrijeme usluga je bila u u testnoj fazi, i pokazala se kao veoma uspješna. Očito da je testiranje na koronu zaista nužno za svako putovanje.

testiranje na koronu

Procedura ej veoma jednostavna. Gosti mogu prije dolaska u hotel ili tokom boravka na Odjelu rezervacija ili na recepciji dogovoriti termin za testiranje na koronu. Testiranje je predviđeno da se radi od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, te subotom od 8 do 12 sati, a postoji mogućnost i dogovaranja nekog drugog termina iznad ovih vremenskih okvira.

Medicinsko osoblje laboratorija LabPlus dolazi u hotel po dogovorenom terminu, te provodi testiranje na koronu u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama, a nalaz dostavlja na željenu e-mail adresu, na engleskom ili hrvatskom jeziku. Vremenski rok za antigenski test i test na antitijela je 3 sata, a za PCR test rezultati testa se čekaju 24 sata od trenutka dolaska uzorka u laboratoriju. Cijena antigenskog testa je 250kn(uzorak iz nosa), test na antitijela(uzorak iz krvi), PCR test(uzorak iz nosa) 750kn.

testiranje na koronu

‘Svjesni smo da je svaki trenutak na putovanju dragocjen, stoga ćemo nastojati u najvećoj mogućoj mjeri izaći ususret svim gostima kojima test bude hitno potreban. Smatram da će ova usluga uvelike olakšati dolazak u Zagreb, smanjiti stres i omogućiti našim gostima da bezbrižno uživaju u svom boravku‘, dodao je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime